Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Контрольор на общинско предприятие дари възнаграждението си
Автор: Екип Ruse24.bg 11:00 / 23.06.2011Коментари (0)292
©
По време на пресконференция днес по обед директорът на Център за психично здраве - Русе д-р Теменужка Матева изрази благодарността си за подкрепата, оказана от контрольора на дружеството д-р Пламен Кожухаров. Той бе избран с подкрепата на общинските съветници от ГЕРБ в Общински съвет - Русе и в присъствието на председателя на групата общински съветници от партията Бедрос Пехливанян обяви, че са дарени 1770 лева. Те послужиха за закупуване на материали за уникалната за страната извънболничната рехабилитация там. Д-р Матева показа красивите предмети, изработени от гражданите в работилница на центъра - часовник, великденска и коледна украса. 140 души се занимават с изработка на различни неща, като дори сами дават идеи. Предметите се продават, а с придобитите пари се осъществява финансиране на дейността в Център за психично здраве - Русе. Към Нова година например ще се изработят 200 часовника, които ще намерят нови клиенти у нас.

"Ние нямаме пари да си закупуваме материалите. Затова "късаме" от средствата за издръжка на нашия център, за да се занимават гражданите", посочи д-р Матева. Останали са пари дори за платове, които ще послужат за създаване на разкошни завивки, които са известни дори в чужбина. В продължение на 6 месеца ще се акумулират средства за плат, като същите ще се разходват за изработка на пижами за постъпващите на лечение.

Г-н Пехливанян сподели, че по този начин се изпълнява ангажимента на ГЕРБ избраните контрольори в дружества с общинско участие да предоставят изцяло получените възнаграждения за нуждите им. Така се случи в "Обреден дом" - Русе преди около месец, когато бяха закупени и посадени над 100 дръвчета в гробищен парк "Басарбово" именно с такива средства. "Искаме да покажем и да докажем, че това, което сме казали, се изпълнява", подчерта г-н Пехливанян. Всички контрольори, избрани с подкрепата на партията, първо се консултират с директорите на дружества и след това насочват почти всички средства за задоволяване нуждите им.
Д-р Кожухаров добави, че са дарени пари и на клуба по бадминтон в Русе. В петък /24 юни/ в 16 часа в Русе стартира международния турнир по бадминтон "Дунавско лято", където по традиция русенци се представят силно. През тази година участието ще бъде в рамките на над 30 деца само от града ни. Направена е подготовка на залата - ремонт на покрив и подова настилка, боядисване в залата, а също така са купени медали, купи, грамоти.

Към края на месец юли със средства на контрольора на "Общински пазари" - Русе ще бъде поставена нова чешма на пазар "Сан Стефано". Полза от нея ще усетят веднага наемателите на тараби, а също така и купувачите.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: