Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Критериите за ВиК операторите коментираха в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 16:06 / 05.10.2011Коментари (0)470
Русе беше домакин на работна среща на консултантския екип за разработване на критерии за ВиК оператори по проект на МРРБ и програма "Джаспърс". В нея участваха представители на Областна администрация - Русе, Община Русе и ВиК - ООД - Русе. 

Основна цел на проекта е разработване на минимален набор от критерии за регистрация на водни оператори, които да послужат за основа за създаването на наредбата по чл.198о, ал.7 от Закона за водите (ЗВ). 

По отношение разработката на набор от критерии за регистрация на водни оператори беше представена информация от "ВиК"ООД - Русе за: бизнес план, мастер план и план за аварийни дейности; икономически показатели за периода 2008-2010г.; структура; процент средни загуби; процент на събираемост на приходите на дружеството и др. Управителят на "ВиК" ООД Сава Савов посочи и проблемите на дружеството: висок процент загуби по водопроводната мрежа в общините извън Русе; липса на възможност за собствено финансиране (поради ниските тарифи на услугите); икономическата криза е довела до увеличаване на броя на несъбраните вземания.

Представителите на консултантския екип заявиха, че поставените от участниците в срещата въпроси ще бъдат обобщени и анализирани с оглед поетите от тях ангажименти.
Г-н Анди Боуден - представител на консултантския екип обясни, че след обобщаване на събраната информация и от други оператори, ще подготвят доклад за критериите, които да допълнят съществуващите правни изисквания към ВиК операторите. Стремежът на екипа е тези критерии да са оптимални, ясно определими и измерими, и да включват минимални институционални, организационни, финансови и др. изисквания.

По този начин ще се постигне и основната цел на проекта. Като цяло, консултантският екип изрази задоволство от оказаното съдействие и проведената среща. Негови представители посетиха на място изградената по ИСПА пречиствателна станция за отпадъчни води в Русе.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: