Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кризата подтикнала Мартин и Антон да оберат златарското ателие
Автор: Екип Ruse24.bg 15:45 / 08.06.2009Коментари (0)592
© Ruse24.bg
"Голям резил. Слязох от автобуса на площада и хората ме посрещнаха с думите: "Върви, че вкъщи те чакат полицаи, да видиш синът ти какви ги е свършил. Арестуван е!" Изобщо не знам, че Мартин е имал пистолет и се е готвил да обере златарско ателие в Русе. Преди 2 години беше осъден заради цветни метали на пробация. Беше се поправил, стъпи си на краката, намери си работа. Заради кризата обаче го съкратиха и се промени." Това разказа притеснено Евгени Генов, баща на арестувания зрелищно Мартин Генов (22 г.) от русенското село Хотанца.

Мартин бе задържан при кървав екшън посред бял ден в петък в Русе, при който по чудо не пострадаха случайни минувачи. Той и приятелят му от детинство Антон Василев (22 г.) нахълтаха в 10,26 ч в заложната къща на ул. "Фердинанд" 3, която работи и като златарско ателие. Единият извади газов пистолет, насочи го към хората в помещението, а другият грабна поднос със златни бижута. Мартин хукна да бяга по улицата, опита се да отвлече такси и след преследване и стрелба районният инспектор на квартала Антон Донков го простреля в крака и залови на ул. "Княжеска". През това време съучастникът Антон Василев, успя да се измъкне в суматохата и отпраши с лек автомобил "Опел Кадет" и ограбеното злато към родното си село Хотанца.

Служителят на МВР Антон Донков отказва да говори за случилото се. Той ще бъде награден за проявен професионализъм при залавянето на грабителя, казаха колегите му от областната дирекция в Русе.

Приемната на инспектора се намира срещу заложната къща и е истински късмет, че той е бил наблизо при грабежа. Видял Мартин да бяга по улицата и как граждани го спират и опитват да го задържат. Полицаят дотичал при групичката. Бандитът насочил към него газовия си пистолет, отскубнал се и хукнал. Антон Донков не се поколебал да го подгонил. Извикал му: "Стой! Ще стрелям!". Гръмнал веднъж, а после в краката му със стоп патрон. Макар и ранен, Мартин се насочил към такси, спряло на близка пиаца.

"Отвори вратата, насочи пистолет и ми заповяда да карам по бул. "Придунавски", обясни шофьорът на таксито. Само след 100 м Мартин изхвърлил таксиджията от колата му, сам седнал зад волана и натиснал докрай педала на газта по крайбрежния булевард. В това време вече почти бил застигнат от таксито с полицая. В гонитбата се включили и мотопатрули. Край католическата църква Мартин блъснал таксито в бордюра, отново тръгнал да бяга с насочен пистолет, но в пряката улица "Княжевска" полицай Донков и негови колеги го застигнали, повалили на земята и оковали с белезници. В момента простреляният в крака бандит лежи в ортопедичното отделение на местната болница под полицейска охрана.

"Ще заведем граждански иск срещу заловения за щетите по автомобила", обясни един от съдружниците във фирма "Юнион такси" Антон Минков. При удара в тротоара двете десни джанти на таксито се деформирали, а гумите се спукали.

"Мартин завърши техникум по дървообработване и изкарваше до 1000 лв. в мебелна фирма. Взе 25 000 лв. кредит, за да купи къщата в Хотанца. Трябваше да внася по 200 лв. на месец, а като го съкратиха, остана без стотинка. Кризата го направи престъпник". Така бащата Евгени Генов си обяснява защо синът му е тръгнал да граби злато. Мартин живеел с приятелката си, но и тя го напуснала.

Съучастникът Антон Василев от Хотанца е арестуван, а задигнатото при обира злато е намерено в колата му. "Нищо не мога да кажа", насълзява се приятелката му Ани, докато тика количката с детето им. Антон не работел и друг път бил търсен от полицията. Баща му ходел на гурбет няколко години в Гърция, но заради кризата и той закъсал и в деня на грабежа идвал сутринта да моли в местната бакалия да му дадат на вересия.

Източник: в. "Труд"


Още по темата: общо новини по темата: 3
09.07.2009 »
05.06.2009 »
05.06.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: