Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кръгла маса "Иновации? Възможности и бариери пред бизнеса" се проведе в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 15:57 / 26.03.2009Коментари (0)377
©
Авторът на проекта на формулата за възхода на България E = m.V2 маг. инж. Койчо Митев - консултант по защита на интелектуална собственост, връчи днес на областния ръководител на ГЕРБ - Русе Пламен Нунев един от първите сертификати "Покровител на иновации". Идеята е от миналата година, когато група студенти от специалност "Промишлен дизайн" с ръководител проф. Н. Орлоев представиха инициативата си за голям български флаг с формулата. Е във формулата са европейските доходи, m - интелектуален потенциал на нацията, V - скоростта, с която се осъзнава значението на интелектуалната собственост за икономиката.
Това се случи при откриването на Кръгла маса на тема: "Иновации? Възможности и бариери пред бизнеса", организирана от Предприемачи ГЕРБ - Русе. Анжела Иванова - ръководител на Предприемачи ГЕРБ - Русе предостави думата за встъпително слово на г-н Нунев след приятната изненада. Ето какво каза той:

"Уважаеми колеги,
Към момента широко разпространеното разбиране за иновациите е, че те играят ролята на основен двигател за икономическия растеж. Именно новите продукти и услуги, както и новите начини за тяхното производство и предлагане, добавят стойност към нашата икономика и ни позволяват да подобрим своя стандарт на живот. Малките и средните предприятия /МСП/ генерират значителна част от иновациите, които водят до създаването на продукти с висока добавена стойност, както и услуги (независимо от това, че в крайна сметка производството и масовата реализация на пазара на такива иновации може да бъде възложено на по-големи фирми), поради което ГЕРБ търси начини за популяризиране на иновациите сред МСП на територията на цялата страна. Такава е и важната задача на днешната кръгла маса, организирана от ГЕРБ - Предприемачи - Русе.

Предприемачите и малките предприятия са ключовите участници в свързаната с иновациите дейност, поради което усилията на ГЕРБ по отношение на политиката в тази сфера имат два основни акцента. На първо място ГЕРБ работи за повишаване на информираността относно необходимостта от иновации и свързаните с тях ползи, като подкрепя редица инициативи, които показват че иновациите имат отношение към дейността на възможно най-широк кръг от предприятия. Политиките в това отношение целят да преодолеят схващането, че иновациите представляват интерес единствено за високо-технологичните производствени предприятия, а иновациите в сектора на услугите и на други сектори ще продължат да оказват все по-чувствително въздействие върху работните места и растежа в Русенска област, България и Европейския съюз.

Втората цел на политиката в областта на иновациите на ГЕРБ е насърчаване на бизнеса и местните власти към създаване на условия и среда, които благоприятстват, подкрепят и допринасят за развитието на иновациите. Необходимо е на малките фирми да бъдат предоставени възможности за бързи действия, едно основополагащо условие за иновации, за широк обмен на идеи и информация, както и в по-общ план за облекчаване на административната и финансова тежест върху малките фирми.

ГЕРБ е млада политическа сила и сама по себе си вече е добър пример в сферата на иновациите, но.... в областта на политиката у нас. Мога да Ви уверя, че като носител на промяната в България проектът "ГЕРБ" е доказателство за успех, който ще продължава да се потвърждава в бъдеще.
От името на областното ръководство на ГЕРБ, бих искал да пожелая успех на кръглата маса, ползотворна съвместна работа и дискусия на всички участници."







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: