Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Кръгла маса събира бизнеса, НПО и Общината
Автор: Екип Ruse24.bg 12:51 / 03.04.2012Коментари (0)274
©
Снимка: Архив
На 4.04.2012 г. в Русе представители на бизнеса, неправителствени организации и институции ще обменят идеи и практики на кръгла маса, организирана от "Фондация за социална промяна и включване". Целта на срещата е страните да стартират диалог за решаване проблемите за професионална интеграция на младежи, израснали в домове за деца. 

Срещата е част от инициативата "Моето бъдеще започва днес" и подкрепя програма "Дом възможност" - национална платформа за подкрепа на младежи, израснали в институционална грижа. Инициативата включва още една кръгла маса в Габрово на 10-ти април. Други предвидени дейности са платени стажове за двама младежи във "Мебели Виденов" и "БГ плакат". Други двама младежи ще получат безплатен шофьорски курс, което ще ги направи по-конкурентно способни на пазара на труда.

На срещата в Русе на една маса ще седнат началникът на отдел "Здравеопазване и социални дейности" в Община Русе Мариела Личева, представители на бюрото по труда, 7 неправителствени и 4 бизнес организации. Те ще обсъдят трудностите, с които се сблъскват заинтересованите страни при работата си с младежите от домовете. Ще обменят практики и информация за налични ресурси за подпомагане социалната и трудова интеграция на младежите. Всички участници ще получат ръчно изработен глицеринов сапун, изработен от "Дом възможност".

"Много младежи излизат от домовете напълно неспособни да си намерят работа и да я задържат в последствие. В същото време много бизнеси имат желание да подадат ръка. От трета страна институции като бюрото по труда и общините разполагат с механизми за насърчаване на тези процеси. Често обаче липсва свързващото звено между тези страни и нашата цел е да ги съберем заедно и да стартираме диалог с ясни цели и практична насоченост." коментира Николай Златев от фондацията организатор.

Инициативата "Моето бъдеще започва днес" се финансира от "Фондация помощ за благотворителността в България".
Допълнителна информация :

• "Фондация за социална промяна и включване" е основана през 2008 година и работи за социалното развитие и интеграция на непривилегировани индивиди, групи и общности на територията на България. Основната й дейност е изграждане на мрежа от защитени жилища за младежи, които напускат домове за деца - програма "Дом възможност".
• Програма "Дом възможност" представлява мрежа от жилища от семеен тип, която цели да прекъсне цикъла на изоставянето като помага на млади хора, израснали в домове за деца, да изградят умения за независим живот, за да станат достойни и допринасящи членове на нашето общество. Младежите участващи в проекта са от "Дом възможност" Русе и "Дом възможност" Габрово.
• "Фондация помощ за благотворителността в България" е експертна организация, която работи за модерна благотворителност и силен и ефективен нестопански сектор.

За повече информация: Миряна Георгиева, m.georgieva@fscibulgaria.org, 0878662858







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: