Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Легендарният Джон Лоутън пее тази събота в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:36 / 12.09.2013Коментари (0)405
© Bulfoto
Легендарният вокал на "Юрая Хийп" Джон Лоутън и неговите български приятели от група "NightHeat" ще бъдат специални гости в тазгодишното издание на "Green Rock Fest Ruse". Музикалното събитие ще зарадва почитателите на рока за пета поредна година. 

Започнал през 2009 година като инициатива на група "Gunpowder" и Народно читалище "Захари Стоянов - 1937", фестивалът стана традиционен в нашия град. Той се организира с помощта на Програмата за подкрепа на проекти в областта на изкуството и културата на Община Русе и дава шанс на млади рок групи да покажат музиката си и да намерят приятели. За закриване на фестивала, организаторите канят като гости професионални групи, които да насърчат младите музиканти и да споделят опита си. Тази година те успяха да реализират една своя дългогодишна мечта и да поканят като специален гост на фестивала Джон Лоутън.

"Green Rock Fest Ruse 2013" ще се проведе на 14.09.2013 година /събота/, от 17.30 до 23.00 часа на открита сцена пред сградата на Община Русе, а при лошо време - в голямата зала на Доходното здание. В него ще вземат участие групите "Gunpowder" и "Анекдот" от Русе, "PhenomenOn" от Букурещ, "Непукист" - Тутракан и "LMCM" от Бургас. 

За Джон Лоутън: 

Музикалната кариета на Джон Лоутън започва в Норд Шийлдс в началото на 60-те години на ХХ век с групата "The Deans", които решават, че той трябва да е певеца. След това отива в групата "West One", а по-късно в "Stonewall". 

През 1969 година се премества в Западна Германия, където му предлагат работа като певец в култовата германска рок група Lucifer's Friend ('69-'76 & '79 -'95), с които записва 9 студийни албума. В ранните 70-те години на 20-ти век той се присъединява и към групата Les Humphries Singers, с които записва повече от 20 албума и участва във фестивала Евровизия през 1976 година.

В същата година се присъединява към групата Юрая Хийп (Uriah Heep), с които записва албумите "Innocent Victim", "Firefly", "Fallen Angel" и "Live '79" и в продължение на 4 години концертират в Европа и САЩ. През дългата си кариера Джон работи с някои от най-големите имена на рока, включително с Роджър Гловър - "Butterfly Ball" на живо в Роял Албърт Хол през 1975 година, с Дейвид Ковърдейл, Глен Хюс, Иан Гилън и Туиги. 

Джон сформира GunHill, преименувана през 1994 година на JLB - John Lawton Band, с която прави турнета във Великобритания и Европа. През май 2006 година Джон и холандският китарист създават OTR (On The Rocks), в която участват бразилски музиканти.

Джон Лоутън е популярен в България с това, че всяка година от 2004-та насам изпълнява песента "July Morning" на концерта на Камен бряг, който се провежда в нощта срещу на 1 юли. През 2010 година прави актьорския си дебют във филма Love.Net. Работи с български музиканти като групата NightHeat, БТР. През 2012 година записва албум с Диана Експрес.

Фестивалът "Green Rock Fest Ruse" се реализира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: