Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Лекарите излизат на протест на 7 април
Автор: Екип Ruse24.bg 11:29 / 28.03.2010Коментари (3)319
© Ruse24.bg
Да се премахне административното определяне на размера на заплатите в лечебните заведения-търговски дружества. Това бе решено на извънредния събор на Българския лекарски съюз, съобщиха от организацията. На събора беше решено да се организират предупредителни протестни действия на 7 април под наслов "Ден на здраве - ден на протест".

БЛС не приема въвеждането на задължителна здравна карта. Взето е решение, с което се иска денационализиране на НЗОК с прозрачно управление на трипартитен принцип (организации на работодатели, профсъюзни организации и пациенти). Отделяне на бюджета на НЗОК от консолидирания държавен бюджет и гарантиране на неговата цялост и неприкосновеност, както и държавата да изплаща задълженията си към бюджета на НЗОК, са също част от исканията, подкрепени от делегатите.

Друго решение на събора е да се настоява за премахване на делегираните бюджети в болничната и лимитите в извънболничната и болничната помощ, с въвеждане на ясни и точниправила за регулация на медицинските дейности, отговарящи на медицинската целесъобразност.

Своевременно и в пълен обем разплащане от НЗОК на изпълнителите на медицинска помощ и безусловно спазване на НРД-2010 искат от БЛС. Лекарите настояват за ясни и конкретни, съгласувани с БЛС и обществото, стъпки и правила за реформата в здравеопазването, конкретен план за финансиране и ускорена специализация на лекарите, допълнително отпускане на места за специализация.

От БЛС настояват и незабавно да бъдат възстановени средствата на НЗОК за ноември, заедно с резерва в бюджета й за 2009 година. Друго решение на събора е договаряне на анекс към НРД-2010, съобразен с промени в нормативната база.

Източник: Ekipnews







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
При положение, че огромен % от лекарите източват здравната каса и са не по-малко престъпници от политиците. Плаща се на всеки за броя пациенти, които има, независимо, че ходиш веднъж на 6 месеца примерно. Повече контрол, намаляване на завишените цени за някои клинични пътеки, плащане за РЕАЛНО извършена работа. Тогава ще се осигурят достатъчно пари. То сега какво се получава - всеки месец плащат за 7 милиона души, а използват помощ максимум 1 милион. Останалите източват чрез несъществуващи прегледи, операции и т.н. Тъй че лекарите да си се сърдят първо на системата изградена до този момент и второ - на крадливите си колеги!!!!!
егати новия облик-мн.е мрачен
на 28.03.2010 г.
+1
 
 
Абе тия...дано гризнете дръвцето,не се наядохте,алчността е голямо нещо!Аз,като пациент,осигурен,не искам да доплащам за лекарствата,които ме поддържат жив!Не искам да плащам,за да живея!Толкова ли много искам???
-1
 
 
моето становище за заплатите на лекарите: Нека да бъдат такива заплатите съобразени със нашата страна а не като американските или германските какъв е проблема в това нека да погледнем реално на обстановката и стандартите в нашата държава НЕсъм против лекарите нека да имат ДОСТОИНИ ЗАПЛАТИ НО....и достоино обслужване към пациентите съчетано със внимателно отношение и загриженост към ближния .Защото както човек се отнася към околните те със това ще му отвърнат ....това си е просто една житеиска максима ..но за да проявяват такъв професионализъм тая категория хора те трябва да получават подръжка от държавата ли как и аз не знам или сами да се издържат това вече е до устроиството на дадената организация А ВИЕ НЕ СЕ КАРАИТЕ БЪЛГАРИ .има една поговорка :НАШИТЕ БАЩИ И ДЕДИ НЕ СА Я СВЪШИЛИ РАБОТАТА ТА НИЕ ЛИ ЩЕ Я СВЪРШИМЕ човек трябва да си живее спокоино и в мир живота .ЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ ВИ ЖЕЛАЯ И ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЦВЕТНИЦА КОГАТО АМИ МИР СИ ЖИВЕИ СПОКОИНО КОГАТО ИМА ВОИНА СТАНИ ВОИН
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Земетресения в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: