Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
МГ "Баба Тонка" с пореден успех: Изпрати 79 отличници на дипломирането днес
Автор: Екип Ruse24.bg 15:20 / 20.06.2024Коментари (0)1188
©
103 абитуриенти от Математическата гимназия /МГ/ "Баба Тонка“ в Русе получиха дипломите си днес на тържествена церемония в Пленарна зала на Община Русе, съобщи ОА-Русе.

79 от завършващите едно от най-престижните училища не само в региона, но и в страната са постигнали отличен успех по време на целия курс на обучението си, като 10 от тях са пълните отличници.

Първенец на випуска е Вяра Симеонова, която освен с отличен успех може да се похвали и с редица призови места на национални и международни състезания и олимпиади по физика, роботика и математическа лингвистика. Тя най-вероятно ще продължи образованието в сферата на електроинженерството в Германия, но категорично след дипломиране ще се върне да работи в България. Вяра Симеонова получи дипломата си лично от областния управител Драгомир Драганов.

"Получените знания в МГ "Баба Тонка“ ще Ви позволят да сбъднете мечтите си и да се реализирате в професията, която най-много искате. Уроците за Вас обаче не свършват с последния учебен ден. От днес пред Вас се разкриват нови уникални възможности и от Вас зависи как ще ги оползотворите“, каза областният управител в приветствието си към завършващите Математическата гимназия. "Сега започва нов етап от Вашия живот, всеки един от Вас поема по своя индивидуален път на развитие, но не забравяйте това училище и своите учители, които Ви преподаваха не само уроците от учебниците, но и тези от живота“, допълни още Драганов.

На церемонията присъстваха също главният секретар на Областната администрация Ирена Тодорова и заместник-кметът по образование и култура на Община Русе Енчо Енчев.

"Днес Вие ни направихте съпричастни на един вълнуващ празник. За всички ученици и техните родители има два изключително вълнуващи празника, които се помнят цял живот – това са първият учебен ден и денят, когато се получава свидетелство за зрелост“, каза заместник-кметът Енчев, който посочи, че се гордее с високите резултати на възпитаниците на МГ.

Той благодари на ръководството на училището за грижите както към педагогическата колегия, така и към учениците. Според него без добрия мениджмънт на училището трудно биха могли да бъдат отчетени подобни резултати.

"Освен знания на своите възпитаници, Вие сте им дали и криле. Уверен съм, че абитуриентите на МГ ще прославят родния си град. Всички ние – русенци, ги очакваме да се върнат, защото градът ни има нужда от тях“, каза Енчев в обръщението си към учителите. "Във Ваше лице виждаме бъдещите управленци. С Вашата сила и адаптивност нашето утре ще бъде по-силно“, допълни още Енчев в приветствието си към абитуриентите.

"Вие показахте как израствате като личности, ние бяхме с Вас във Вашите успехи, радости и тъга и Ви подкрепяхме във всеки един момент. Мечтайте и постигайте целите си, бъдете добри хора“, каза от своя страна директорът на МГ д-р Галина Бобева.

"Да си първенец означава много повече от това да имаш отлични оценки и да си перфектен. МГ ми даде възможността да се докосна до толкова различни области, които не съм предполагала, че ще ми бъдат интересни“,  сподели Вяра Симеонова.  

Средният успех от дипломите на възпитаниците на МГ е Отличен 5.64, а от Държавните зрелостни изпити – Много добър 5.35. Общо 14 са пълните отлични оценки на матурите след 12 клас. Три от тях са български език и литература, а останалите единайсет са по английски език. Синем Ибрямова и София Карамфилова са с по две шестици и на двете матури. Над 90 са оценките над 5.50 и на двата държавни зрелостни изпита.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: