Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
МВР-Русе разследва инцидент, който затвори жп прелеза Две могили – Иваново
Автор: Екип Ruse24.bg 14:01 / 04.10.2009Коментари (0)742
Областната дирекция на МВР - Русе разследва инцидент, който вчера затвори жп прелеза Две могили - Иваново и спря движението на влакове и автомобили, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Русе. При произшествието няма жертви, не са допуснати и други тежки инциденти. В 04,12 часа вчера в Оперативната дежурна част на Областната дирекция на МВР-Русе, на тел. 166 е получен сигнал от гражданин, шофьор във фирма за хляб, че на неохраняемия прелез между с. Иваново и Две могили има паднали стълбове и висят жици. На място веднага е изпратен екип на Районно управление на МВР - Две могили, който установява следното: на ж.п. км 43+895, на железния път между с. Иваново и гр. Две могили, на неохраняем прелез, сигнализиран със светлинна сигнализация, има паднал стълб на електропреносната мрежа, който е върху релсите.

Полицаите са констатирали, че движението по жп линията е невъзможно заради падналия стълб върху им, а освен това е затруднено и движението на автомобили, тъй като цялата електропреносна мрежа е надвиснала над жп прелеза.
Чрез дежурен на Районно управление "Транспортна полиция" са уведомени дежурните в железопътната компания и движението на влакове е преустановено. Организиран е обходен маршрут чрез автобуси от Русе до Две могили.

Изпратен е на местопроизшествието и екип на "Пожарна безопасност и спасяване" от Две могили, за да подпомогнат колегите си от полицията и да обезопасят мястото на инцидента до идването на аварийните групи. Веднага е било преустановено ел. подаването по съоръженията, като от жп компанията са предупредили служителите на МВР да не се допускат хора известно време в близост и те да не предприемат действия, за да е сигурно, че няма да има ток по мрежата и няма да се допуснат допълнително инциденти.
Впоследствие на местопроизшествието е изпратена и дежурна оперативна група от Областната дирекция на МВР - Русе, за да извърши оглед. При първоначалните действия на служителите на МВР на местопроизшествието са намерени части от автомобил. В началото се е предполагало, че това вероятно е било товарно превозно средство, за да паднат при удара два от стълбовете, но впоследствие експертите ясно са различили, че това са части и детайли от автомобил с марка "Ауди Q7". От видяното на местопроизшествието е изяснено, че е инцидентът е възникнал по следния начин: превозното средство, движейки се по път iii - 501 в посока Две могили - с. Иваново, при навлизане в десен завой, преминавайки през прелеза, напуска пътното в ляво по посока на движението и се удря последователно в два железобетонни стълба, вследствие на което е унищожил няколко съоръжения от контактната мрежа на жп пътя - първият железобетонен стълб от контактната мрежа с намиращия се монтиран на него трансформатор собствени нужди за захранване на АПС, мощностен разединител, а вторият стълб за габаритната рамка, собственост на НК "ЖИ" - Енергосекция - Горна Оряховица, подрайон Борово. В следствие на удара стълбове са се пречупили и паднали върху жп линията и извън нея като са нанесени значителни щети. Стойността на щетите и необходимите средства по възстановяването им са в процес на установяване.

По случая е образувано досъдебно производство - № 3487/2009 г. по описа на Областната дирекция на МВР - Русе. Заведена е и преписка по описа на РУТП - Русе за престъпление по чл.340, ал.1 от Наказателния кодекс.

След проведени оперативно-издирвателни действия на територията на цялата област, с оглед установяването на превозносто средство, предизвикало инцидента и неговия водач, на паркинга на фирма "Жокей" в Две могили е намерен лек автомобил "Ауди " Q7 с русенска регистрация, собственост на фирмата, с видими следи от пътнотранспортно произшествие.

Извършен му е оглед от дежурна оперативна група. Автомобилът е иззет в Областната дирекция на МВР - Русе.
Провеждат се действия по установяване на водача на превозното средство по време на настъпване на произшествието.

При процесуално-следствените действия разследващите са иззели множество следи и веществени доказателства. Предстои назначаването на експертизи.

Движението на влаковете по жп пътя е възстановено в 08,58 ч. вчера при ограничителни мерки и по-късно за автомобилите. Оставени са били екипи на полицията, за да осигуряват района.

По време на полицейските и процесуални действия е станало ясно, че около 2,00 часа по системите на жп компанията е получен сигнал за токов удар, но не и за прекъсване на електричеството в този участък.

Благодарение на обаждането на гражданина 04,12 часа, което е и единственият подаден сигнал за инцидента, вероятно са предотвратени по-тежки последици, тъй като след 05,00 часа е предстояло преминаването на пътническия влак София - Русе.

Работата по разследването на случая продължава. С материалите по случая вчера е запозната и Окръжната прокуратура в Русе.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: