Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
МВР съветва: Приберете се от отпуската на 5 май
Автор: Екип Ruse24.bg 10:21 / 03.05.2009Коментари (0)216
Километрични колони от автомобили задръстиха половин България в първия почивен ден за Гергьовден. От ранни зори колони се образуваха по целия главен път Е-79, който води към южната ни съседка. Опашката от автомобили започваше още от столичния кв. "Княжево". Въпреки организацията на КАТ колоната се влачеше с 10 км/ч по целия участък до Дупница.

"В 8 ч сутринта бях на границата с Гърция, колоната беше не по-къса от 500 метра. Със семейството ми чакахме 40 минути, докато минем", разказа 35-годишният Кирил Стоилов. Той обясни, че много от хората, тръгнали към южната ни съседка, са били връщани на границата, защото не са представяли всички необходими документи. "Хората си мислят, че като няма визи и паспорти, ти трябва само лична карта, ама не е така", коментира Стоилов. Той разказа как пред него от автобус били свалени няколко майки с 5 деца на 9 и 10 години. Тръгнали жените, взели паспортите на децата, ама пълномощни от бащите им нямат. И митничарите не ги пускат, защото татковците не са заяви пред нотариус, че разрешават децата им да напускат границата, коментираха и митничари от пункта.

За да не допускат километрични опашки, началниците на пункта са осигурили резерв от митничари, които при нужда ще прекъснат почивката си и ще помогнат на колегите си. Дано пътуващите се разпределят равномерно във времето, а не се струпат наведнъж, надяват се граничните полицаи. При наплив на автомобили и автобуси с туристи товарните камиони ще се спират встрани от КПП-то, за да се ползват и техните трасета. Заради увеличението на потока на ГКПП-Кулата са командировани инспектори от Граничния полицейски участък. Те се занимават със специализираната проверка по границата. Дебнат за лица, които се издирват, както и за граждани, които имат забрана да напускат страната. Целта е да се облекчи работата на граничните полицаи, които се занимават изцяло с пропускането на колите и автобусите с туристи.

Заради огромните задръствания МВР призова гражданите да не оставят прибирането след празниците за последния ден. Тогава особено в следобедните часове се очакват най-големите задръствания, затова изберете подходящо време за връщане. Това например може да бъде предният следобед на 5 май или пък още по обяд. Така движението ще бъде разбито на няколко потока и опашки няма да се получат, коментираха от КАТ.

Източник: в. "Стандарт"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Поскъпване на хранителните продукти
Отбелязване на Деня на Независимостта
Хороскоп за деня
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: