Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Мария Димова: Дунав не е алтернатива, а приоритет
Автор: Екип Ruse24.bg 14:33 / 24.06.2008Коментари (0)920
© Ruse24.bg
„Дунав не е алтернатива, а приоритет"- каза областният управител г-жа Мария Димова на представянето на резултатите от двудневния международен симпозиум „Потенциал за развитие на алтернативен туризъм - конкурентно предимство на дунавските региони", който се проведе на 23 и 24 юни в Русе. Областният управител подчерта, че симпозиумът е постигнал своите цели, насочени към представяне на оригинални идеи и успешни проекти в сферата на алтернативния туризъм и популяризиране на дунавските региони. Като акценти в събитието г-жа Димова определи възможността за включване в маршрутите на турооператорите на нови туристически атракции, обмена на идеи между всички заинтересовани страни, както и привличането на общественото внимание към алтернативните форми на туризъм. Създаването на устойчив туристически продукт на база природните дадености и спецификата на всеки от дунавските региони гарантира успешното им присъствие на международните туристически борси, беше общото мнение на участниците във форума.

Русе е атрактивна туристическа дестинация, която си заслужава да бъде посетена, изтъкнаха гостите на международния симпозиум. На 23 юни те имаха възможност да дегустират виното на избата в с.Нисово. Петер де Мартин, мениджър на Работната общност "Дунавски страни", подчерта, че алтернативния туризъм е много популярен в Австрия, както и във всички региони по поречието на река Дунав. Мениджърът на Работната общност каза, че за мащабните проекти, представени на двудневния форум, ще се търси финансиране по европейски транснационални програми. Урсула Дойч, Генерален секретар на Международната туристическа рекламна агенция "Дунав", акцентира, че идеите и проектите, представени на симпозиума, са база за активно развитие на алтернативния туризъм във всички дунавски региони. Д-р Николай Ненов, директор на Регионалния исторически музей, посочи, че все още не се използва достатъчно ефективно целият потенциал от историческо и съвременно наследство на българските градове по река Дунав. В тази връзка беше дадена висока оценка на международния форум, предоставил възможност за представяне на част от обектите на това наследство.

В рамките на симпозиума бяха презентирани приоритетните оси за финансиране на проекти в сферата на туризма по Оперативна програма „Регионално развитие", Програмата за развитие на селските райони и Оперативна програма „Трансгранично сътрудничество".






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: