Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Мария Димова: Област Русе и Долна Австрия ще си партнират в сферата на иновациите
Автор: Екип Ruse24.bg 13:33 / 10.07.2008Коментари (0)743
©
Област Русе и провинция Долна Австрия ще си партнират в сферата на иновациите. Това съобщи областният управител г-жа Мария Димова на днешното заседание на Междуведомствената областна комисия за създаване на благоприятни условия за развитие на бизнеса. Областният управител е договорил партньорството с министър-председателя на Долна Австрия д-р Ервин Прьол по време на Общото събрание на Асамблеята на европейските региони. По линия на дунавското сътрудничество нашата област и Долна Австрия поддържат активни връзки, посочи г-жа Димова. Областният управител ще отправи покана към екип от австрийски експерти, които ще посетят Русе и ще презентират своя опит в иновациите. Австрийската провинция Долна Австрия е носител на специална награда за иновации на Асамблеята на европейските региони. Проектът на австрийците "Иновационен Асистент" е на стойност близо 1,2 млн. евро. Неговата цел е изграждане на пилотна схема за насърчаване на малки и средни предприятия, които да назначават наскоро завършили студенти с цел повишаване на технологичния и иновационен капацитет на фирмите. Практиката показва, че преобладаващата част от фирмите, включили се в проекта, са индустриални предприятия, главно от селските райони на провинцията. Проектът отчита високо равнище на добавена стойност. Той дава възможност на млади високо квалифицирани специалисти да приложат на практика своите знания и повишава конкурентоспособността местният бизнес чрез внедряване на иновации.

Във връзка с предстоящото посещение на австрийския екип областният управител покани представителите на русенския бизнес да дадат предложения за теми, които да бъдат включени в семинара. Обмяната на опит ще бъде една от инициативите, които ще реализира област Русе в рамките на Европейска година на творчеството и иновациите. Европейската комисия обяви 2009-та за година на творчеството и иновациите. Дейностите в рамките на Европейската година следва да бъдат фокусирани върху създаването на благоприятни условия за по-доброто използване на знанието и бързото развитие на иновациите. В тази връзка Областна администрация Русе ще популяризира сред бизнеса и местната общност темата за иновациите и икономиката, основана на знанието.

Добрият бизнес климат в Русенска област получава висока оценка на национално ниво, каза областният управител по време на заседанието. През последните две години 3 фирми от региона спечелиха престижната награда „Инвеститор на годината", подчерта г-жа Димова. Посочено беше, че Областната комисия за развитие на бизнеса ще съдейства за оптималното използване на потенциала, с който нашия регион разполага. На заседанието беше разгледана динамиката на българо-румънските бизнес връзки и ролята на Българо-румънската търговско-промишлена палата за тяхното развитие. Представени бяха процедурите за финансиране на бизнеса по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" до края на 2008г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: