Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Мария Димова и акад. Матеев обсъдиха подготовката на Националната конференция на физиците
Автор: Екип Ruse24.bg 14:21 / 29.10.2008Коментари (0)558
©
Областният управител Мария Димова и председателят на Съюза на физиците в България акад. Матей Матеев обсъдиха днес подготовката на Националната конференция на Съюза на физиците в България. Конференцията е планирана да се проведе в Русе от 2 до 5 април 2009 г. Областният управител се ангажира да съдейства за организирането и реализацията на събитието. Подчертан беше приносът на Русенския университет към цялостното развитие на физическата наука у нас.

Акад. Матей Матеев постави акцент върху значимостта на предстоящия национален форум. Темата на конференцията ще бъде "Обучението по физика и астрономия в условията на новата образователна структура на средното училище". Областният управител и председателят на Съюза на физиците се обединиха около тезата, че е необходимо да се полагат повече усилия за утвърждаване на авторитета на природоматематическите науки. Стимулирането на интереса към тях сред младите хора ще бъде една от целите на конференцията. Участие в националния форум се очаква да вземат близо 200 преподаватели от средни и висши учебни заведения. Програмата ще включва доклади на водещи учени, дискусии, физични демонстрации и научно популярни лекции за обществеността. Предвижда се и провеждане на Младежка научна сесия. За втори път Русе ще бъде домакин на Национална конференция на Съюза на физиците като предишната се е състояла преди 30 години.
 
Областният управител и председателят на Съюза на физиците изразиха задоволството си от ползотворния характер на проведената среща. Мария Димова подари на своя гост пластика на една от емблемите на Русе - Паметника на свободата. Акад. Матей Матеев благодари за подкрепата на Областна администрация и акцентира, че ще разчита на съдействието на институциите от региона за осъществяването на предстоящото мащабно национално събитие.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: