Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Мария Димова стана председател на Регионалния съвет на Северен централен район
Автор: Екип Ruse24.bg 14:11 / 20.11.2008Коментари (0)601
©
Областният управител Мария Димова беше единодушно избрана за председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район.  Кандидатурата на областния управител на Русе беше предложена от областния управител на Силистра Светлана Великова и беше подкрепена от всички членове на съвета на днешното заседанието,което се проведе в Русе.  Мандатът на председателя е от 1 януари 2009 година до 30 юни 2009 година. Осъществяването на ефективна регионална координация при изпълнението на оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз, ще бъде сред приоритетите  на съвета, подчерта Мария Димова. „Предстои ни много работа по оценката и актуализирането на плановите и стратегически документи, както и по внедряването и ефективното функциониране на единната информационна система за управление на регионалното развитие"- каза още областният управител на Русе. Експертният подход в дейността на съвета ще се развие чрез създаването на специализирани комисии в областта на инфраструктурата, конкурентноспособността, човешките ресурси и околната среда, акцентира Мария Димова.

Заседанието на Регионалния съвет беше първото в неговия нов състав.  С новия Закон за регионалното развитие се извърши промяна в териториалния обхват на Северен централен район и в него се включиха областите Разград и Силистра, като в Регионалния съвет влязоха представители на двете области. В рамките на заседанието чрез жребий беше определена последователността на ротация на председателство за останалите области от района. За периода 1 юли 2009г. - 31 декември 2009г. съветът ще бъде ръководен от област Разград, от 1 януари 2010г. до 30 юни 2010г. председателството ще е на област Велико Търново. През следващите два шестмесечни периода начело на съвета ще бъдат област Габрово и област Силистра. Съветът определи свои представители в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна  рамка и оперативните програми.

Представен беше напредъка по Оперативната програма „Регионално развитие". До момента по програмата са подадени общо 83 проекта от Северен централен район. Презентирана беше новата нормативна уредба за регионалното развитие.Съветът разгледа проект на годишна индикативна програма за настоящата година. В заседанието взеха участие Ясен  Янев, заместник- министър на труда и социалната политика, Гюнер Рамис,  заместник- министър на държавната администрация и административната реформа, Александър Филипов, заместник министър на извънредните ситуации, областните управители и кметовете на общини от петте области в Северен централен район.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: