Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Международна компания ще наеме 250 ИТ специалисти от Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:00 / 29.08.2008Коментари (0)785
©
Днес кметът на Община Русе инж. Божидар Йотов прие представители на индийско-американската компания „Съдърланд Глобъл Сървисиз". Това е трета поредна среща на компанията с ръководството на общината. През пролетта тук бе мениджърът Моин Кази, а днес специално за срещата пристигна изпълнителният вицепрезидент К.С.Кумар. Първоначално беше заявен интерес към наемането на компютърни специалисти, които да работят за западни  фирми. В София вече е разкрит офис, в който се трудят повече от 100 служители, преминали курс на обучение. Те работят по проект за световния разработчик на антивирусни програми McAfee. Това е едва първият от многото клиенти на „Съдърланд", които компанията смята да доведе в България, базирайки се на благоприятната бизнес среда и добрите условията за развитие. В страната ни до момента са инвестирани над 2 милиона долара.  Интерес към работата на компанията проявяват Microsoft, Dell и Yahoo.

В края на срещата си с русенския градоначалник вицепрезидентът Кумар обяви своето решение, че засега Русе е по-добрият вариант за разкриване на офис, отколкото Варна.   Фирмата ще от наеме офис тук, който ще се обслужва от  200-250 специалисти. Те задължително ще преминават курс на компютърно обучение и след което ще започнат реална работа за компанията. Амбицията на инвеститорите е да създадат заетост на знанието, повишавайки нивото на квалифицираност в райони извън София, които често са пренебрегвани от компаниите в сферата на High End услугите.

Кметът Йотов увери представителите на компанията, че в Русе може да се намерят подходящи офис-площи, които да бъде използвани от фирмата. Договорено бе „Съдърланд" да предоставят писмено своя инвестиционен план и конкретните параметри на инвестицията, която смятат да осъществят в Русе. Йотов допълни, че ако фирмата заработи успешно, то много млади хора от Русе ще имат реален шанс за реализация в родния си град в такава перспективна област, каквато са IT технологиите и аутсорсингът.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: