Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Министър Миков получи благодарствено писмо за пресичане на контрабандата на гориво
Автор: Екип Ruse24.bg 14:51 / 19.03.2009Коментари (0)499
Председателят на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев изказва признателност на полицията, следствието и прокуратурата за проявения професионализъм при разкриването на контрабанден канал за трафик на дизелово гориво, осъществяван с плавателния съд "Балканска принцеса".

"Бих искал да изразя благодарността на Българската петролна и газова асоциация /БПГА/ към служителите на Областната дирекция "Полиция", Окръжната следствена служба и Окръжната прокуратура в Русе за проявения професионализъм и координирано институционално взаимодействие при разкриването на контрабанден канал за трафик на дизелово гориво, осъществяван от престъпна група чрез плавателния съд "Балканска принцеса". БПГА винаги е подкрепяла и ще подкрепя усилията на държавните органи в борбата срещу незаконната търговия с горива във всичките й форми /контрабанда, фиктивен износ, продажба на некачествени горива, неотчитане на обороти и т.н./", пише г-н Делчев. "Създаването на условия за информираност за мерките по превенция и санкция на престъпната дейност, привличането на неправителствени организации в процеса на контрол и мониторинг на контрабандата и най-вече координираните усилия на компетентните държавни органи са гаранция за високата ефективност на противодействие срещу явлението". Писмото завършва с искрена благодарност от името на представляваните от БПГА търговски субекти и готовността им за сътрудничество с държавните институции.

През октомври 2008 г. в ОД МВР-Русе е получена информация, че няколко лица от Русе се занимават с контрабанда на дизелово гориво. Последвалата проверка потвърдила първоначалната информация. Материалите по проверката са докладвани на Русенската окръжна прокуратура и през ноември 2008 г. е образувано дознание срещу неизвестен извършител за престъпление по чл.242 /контрабанда/ от НК. В резултат на реализираните от служителите на русенската областна дирекция оперативно-издирвателни действия е установено, че В.К. /52 г./, собственик на моторен кораб „Балканска принцеса" заедно с Р.Й. /34 г./, собственик на товарен автомобил "Мерцедес" - цистерна, подпомагани активно от 55-годишния Т.А. са организирали канал за трафик на дизелово гориво. То се изпомпвало от преминаващите украински самоходни шлепове и натоварвало в цистерните на кораба „Балканска принцеса", който обаче нямал вземани изходни ревизии и извършвал крайбрежно плаване. Впоследствие горивото се претоварвало на българския бряг в автоцистерната на Р.Й. Нафтата след това продавали на различни бензиностанции във вътрешността на страната и то на по-ниски цени, липсвали платени за горивото акциз и ДДС. На 7 март около 02.30 часа, при поредно разтоварване на гориво са задържани лицата, участващи в престъпното деяние. Служителите на реда са ги заловили докато разтоварват горивото от кораба „Балканска принцеса" /акостирал на понтон №7 в р.Дунав/ в лекотоварен автомобил, който бил оборудван с резервоар. Извършени са необходимите процесуални действия с цел документиране на престъпната дейност - оглед, разпити, иззети са веществени доказателства. Повдигнати са обвинения на четирима по чл.321, във връзка с чл.242 от НК (организирана престъпна група, извършваща контрабанда).

На трима от тях прокуратурата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража" до довеждане пред съда, за срок от 72 часа. Корабът е поставен под полицейска охрана. Във финалния етап по задържане на лицата и документиране на престъпната им дейност са участвали служители от ОД МВР - Русе - сектор БОП, ПООММББ, СЗ "Полицейско разследване", под прякото ръководство и в присъствието на наблюдаващия прокурор от Русенската окръжна прокуратура.

Още по темата: общо новини по темата: 6
28.05.2010 »
27.05.2010 »
20.05.2010 »
15.04.2010 »
11.03.2009 »
08.03.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Войната в Украйна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Земетресения в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: