Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Младежи дискутират проблемът с трафика на хора
Автор: Екип Ruse24.bg 12:37 / 18.03.2010Коментари (0)351
Международно Дружество "Елиас Канети" ще събере млади ученици на семинар в събота, 20 март, от 10 ч в Австрийска библиотека. Срещата-дискусия ще даде възможност учениците да се запознаят с риска от трафик и начините да се предпазят.

Наша идея е да поговорим повече за трафика на хора - кога е свързан със сексуална или трудова експлоатация, с насилствено донорство на органи; къде е границата между приятелството и ,,сляпото" доверие. Младите хора ще научат за това , че „там" хората са необходими само докато са в състояние да носят печалба. След това трафикантът забравя за тях, все едно никога не са съществували.

Когато чуем за трафик на хора, съчувстваме на жертвите. Ще потърсим отговор на това дали сами са си виновни, че не са проявили достатъчно разум, за да се предпазят, или „мъдро" заключаваме, че са си го заслужили и вероятно са търсели „лесни пари". А дали ние сме различни от тях - умни, съвестни, предпазливи? Дали родителите осъзнават, че техните деца в очите на трафикантите не са красиви, умни, добри и талантливи, а просто стока? Че умело поставеният грим и модното, предизвикателно облекло са в повечето случаи луксозната опаковка на една вещ, върху която скоро може да бъде поставен надписът „продадено". Сам човек или шепа хора не могат да се справят с този проблем? Нужна е помощта на всички. Нека бъдем части на едно цяло и така ще успеем да се преборим със съвременното робство-ТРАФИК.

Водещ на дискусията е Кина Велчева, координатор за град Русе на Българска асоциация по семейно планиране и сексуално здраве, която осъществява тригодишен проект „Превенция на трафик на жени от селски региони". Кина Велчева е дипломиран психолог, социален педагог и акушер с над десетгодишен практически опит.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: