
ЗАРЕЖДАНЕ...
Млякото - много, техниката - малко | ||||||
| ||||||
Така от 14 фирми, в момента в област Русе работят само 6 млекопризводителни предприятия, отговарящи изцяло на критериите на ЕС за млекопреработване и производство на сирене и други млечни продукти. Според статистиката, допълни Михаил Бобчев, в региона за месец юни е събрано 188 304 л овче мляко. Произведени са 190 245 кг бяло саламурено сирене от краве мляко и 12 935 кг кашкавал. Единствен производител на саламурено сирене от овче мляко е Великотърновската фирма "Сирма Приста" с мандра в Русе. Производството й за юни на саламурено сирене от овче мляко е 34 329 кг, според статистика, дадена на Областна дирекция от Регионалната ветеринарно медицинска служба, каза още Михаил Бобчев. Източник: агенция "Фокус" |
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg