Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
НАП Русе: Нужна е прецизност за новостите при подаване на осигурителните декларации
Автор: Екип Ruse24.bg 16:06 / 18.02.2014Коментари (0)349
© Ruse24.bg
По-лесно ще става по новия начин подаването на осигурителните декларации в офиса на НАП в Русе, ако задължените лица внимават при попълването им за спазване на две важни условия. Те са описани и нагледно изтъкнати в протокола за тяхното подаване и правилното им изпълнение спестява на подателите излишни корекции.

Самоосигуряващите се лица трябва прецизно да следват поясняващия текст и правилно да отбележат коя декларация не подават за съответния месец. Другото условие касае най-вече малките фирми, осигуряващи до 10 служители - когато техните счетоводители подават декларациите на електронен носител, те трябва да са поместени в една дискета или флашка. Фирмите с над 10 осигурявани лица подават декларациите само по интернет. 

От началото на годината двете най-често подавани от осигурители и работодатели месечни декларации - образец № 1 "Данни за осигуреното лице" и образец № 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от ЗДДФЛ", трябва да постъпват в НАП едновременно. Това се отнася за данните, които ще подават задължените лица за месец януари 2014 г. и които трябва да постъпят в НАП до 25 февруари 2014 г. НАП ще приема двете декларации само ако декларираните месечни задължения с декларация-образец № 6 са равни на изчислените задължителни осигурителни вноски, от подадените декларации-образец № 1. 

С посочените съпоставки на декларираните данни, освен улесняване на клиентите на приходната администрация, се минимизира и възможността за подаване на данни за осигурени лица, когато осигурителят не е декларирал в пълен размер задълженията си за осигурителни вноски . По този начин ще намалеят и опитите за манипулиране на данните, подавани с декларация-образец № 1, водещи до злоупотреби с фондовете на Държавното обществено осигуряване и със средствата на НЗОК.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Лято 2024
Хороскоп за деня
Природни стихии
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: