Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
На 13 септември на русенска сцена ще гостува китайски камерен оркестър на абранения град
Автор: Екип Ruse24.bg 12:51 / 09.09.2011Коментари (0)294
©
На 13 септември, вторник, от 18.00 часа в Доходното здание ще се състои концерт на Камерен оркестър на забранения град / Forbidden City Chamber Orchestra/, организиран от Община Русе. Концертът е част от програмата на Есенния салон на изкуствата и културата на Община Русе и инициативата "Русе - град кандидат за Европейска столица на културата". 

Събитието се осъществява с любезното съдействие на Министерството на културата на Китай.
Диригент на оркестъра е Лю Шун, солисти Янг Джинг, пипа, Ма Ксиао, контратенор.

В състава на прочутия Камерен оркестър на Забранения град (Forbidden City Chamber Orchestra) са привлечени най-добрите музиканти на Китайската консерватория - една от най-престижните музикални институции в Китай.

Оркестърът участва в редица реномирани национални и международни фестивали по програмата за обмен на Министерството на културата на Китай, наречена "Ориентал Експрес", сред които фестивалите в Брисбейн, Канбера, Уелингтън, Крайстчърч, Дънийдин, Оукланд. Уникалният стил и атрактивните спектакли на оркестъра са високо ценени в страната и чужбина. Оркестърът печели многобройните си слушатели с уникалното великолепие и елегантност на китайската традиционна музика, изпълнена с рядко срещано на сцената очарование.

Днес оркестърът, представящ традиционната китайска култура по един наистина неповторим начин, се смята за един от най-влиятелните камерни оркестри в света.
Forbidden City Chamber Orchestra гостува за първи път в България. Гостуването на оркестъра се осъществява благодарение на традиционните партньорски контакти на Община Русе с Министерството на културата на Китай и Китайското посолство в България. След концерта в Русе световноизвестният китайски оркестър ще се представи в Букурещ, в рамките на Международния музикален фестивал "Джордже Енеску" с концерт на 15 септември.

ЛЮ ШУН - музикален директор и диригент на Камерния оркестър на Забранения град. В момента е професор и преподавател на студентите, изучаващи магистратура в Китайската музикална консерватория. Самият Лю е учил в Централната консерватория по музика и в Китайската музикална консерватория и е дирижирал редица оркестри, сред които Китайския младежки оркестър, Оркестъра на Китайската музикална консерватория, Нов музикален оркестър на Централната консерватория по музика, Китайския оркестър на Сингапур, Ансамбъла за традиционна музика на Гуангдонг, Китайския оркестър на Хонг Конг. Записал е и е продуцирал многобройни албуми и музикални програми за телевизията. Прави турнета в Азия и Европа.

ЯНГ ДЖИНГ - директор на Камерния оркестър на Забранения град и виртуозен изпълнител на пипа, тя е професор и преподавател на студентите, изучаващи магистратура в Китайската музикална консерватория. Изпълнителският й стил отразява хармонията между природата и човешкия дух. Разнообразните й инструментални умения и богатият тембър допринасят за една особена виталност на нейните изпълнения, включващи както традиционна, така и съвременна музика. Янг е призната за един от най-харизматичните майстори на пипа в днешно време.

МА КСИАО - първият контратенор в Китай. Неговият ярък, солиден и подвижен колоратур трогва дълбоко със своята богата музикална експресивност. Започва да учи пиано на 4 години, продължава заниманията си по пиано и пеене в Колежа по изкуства в Сичуан, след което работи като преподавател. За сцената го открива неговият настоящ вокален педагог проф. Джиандонг Гонг.

Една от коронните му роли е Керубино от операта "Сватбата на Фигаро" в операта в Шанхай. Белкантовият му репертоар включва Розина от "Севилският бръснар", като и арии от Вивалди и Хендел.

Арията на Вивалди "Agitata da due venti " демонстрира брилянтната му контратенорова техника.
Умението му да покрива типичния теноров и мецосопранов репертоар му позволява да постигне уникално присъствие и в поп музика, където е също не по-малко популярен.

Входът е свободен.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: