Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Награждават преподаватели от РУ за издадени трудове
Автор: Екип Ruse24.bg 14:25 / 11.11.2009Коментари (0)458
35 автори и авторски колективи на издания от експонираните 207 заглавия в „Изложбата на печатни и електронни издания на преподавателите в Русенския университет" ще получат награди на Тържественото събрание на висшето училище, посветено на неговия 64 рожден ден утре. Изложбата беше открита на 9 ноември и е отворена за посещения до края на седмицата.

Специалната награда за издателска дейност тази година се присъжда на доц. д-р Любен Вълков за активното му участие в издаването на Lecture Notes in Computer Science на престижното издателство Springer-Verlag. Първа награда в категорията „Монографии" получава доц. д-р Диана Антонова, която участва в изложбата с трудовете „Иновации и обществено развитие", „Възможности за управление на процеса на създаване на нови индустрии", „Бизнес модели за управление в условията на динамично променяща се среда" и „Permission Marketing".

При „Дисертации и автореферати" са излъчени две първи награди - за дисертационните трудове на проф. д.т.н. Христо Белоев и доц. д.т.н. Николай Найденов. Излъчена е и първа награда в категорията „Дипломни работи". Тя се присъжда на инж. Радослав Прахов за труда му „Синхронизиране и смесване на мултимедийни потоци", разработен под ръководството на проф. д-р Л. Ломбарди от University of Pavia, Италия, и гл. ас. Стоянка Смрикарова.

В категорията „Научни публикации в списания" с първа награда е отличен проф. д-м.н. Степан Терзиян, представил 5 статии в международни периодични издания с импакт фактор. Сред сборниците с материали на проведените международни форуми първа награда получава проф. д-р Петър Ненов за General Machine Design, 2009.

Учебната продукция е разпределена в три категории. При учебниците за първа награда са излъчени „Енергоефективни източници и технологии" на доц. д-р Стефан Стефанов и доц. д-р Вяра Русева, и комплектът „Изследване на операциите в икономиката" на доц. д-р Велизар Павлов, който включва също CD+WEB.

Сред материалите по международните проекти специална награда се присъжда на комплекта учебни пособия, разработен от ст. преп. Севда Цветанова и съавтори, по проекта за сертифициране на езиковите умения на чуждестранни кандидати за работа в страни от Европейския съюз, финансиран по програма „Леонардо да Винчи".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: