Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Нараства броят на русенците, които подават декларации с баркод
Автор: Екип Ruse24.bg 14:14 / 14.04.2010Коментари (0)922
©
В Офиса на НАП - Русе вече са получени 143 декларации с баркод по чл. 50 от ЗДДФЛ, докато за същия период на миналата година те са били 117. Тази година за първи път и фирмите получиха възможност да използват декларации с баркод по чл. 92 от ЗКПО и до крайния срок 31 март 205 юридически лица от региона са ги подали по този начин.

В оставащия половин месец до края на данъчната кампания много русенци ще могат да си спестят време и усилия като декларират доходите си за 2009 г. чрез декларация с баркод, защото за тази електронна услуга не се изисква електронен подпис. Нейните предимства са вградените контроли и правила, които ограничават възможността за технически грешки. В декларацията се въвеждат единствено данните за получените доходи и удържаните през годината авансов данък и осигурителни вноски. Всички останали изчисления на нормативно признатите разходи и данъка за довнасяне се извършват автоматично. Има възможност динамично да се добавят и скриват редове на таблици и приложения към декларацията. Формулярът трябва да се разпечата на лазeрен принтер, за да е ясно полето с баркод и да се подпише лично.

Декларацията се подава в Офиса на НАП - Русе на ул. „Църковна независимост" - 16 или по пощата. За да се ползва декларацията с баркод е необходимо да се изтегли от сайта на НАП нейната електронната форма и да се попълни офлайн в PDF формат. За целта трябва да имате инсталирана версия 8.1 или по-висока на продукта Adobe Reader на вашия компютър.

Клиентите на НАП, които ползват данъчни облекчения и са декларирали данъци за възстановяване, могат да получат надвнесения си данък значително по-бързо, ако попълнят и подадат декларация с баркод. Това е възможно, защото обработката на тези формуляри става много по-бързо, отколкото на обикновените декларации. Допълнителна информация за попълването на декларациите с баркод може да се получи на цената на градски разговор на информационния телефон на НАП 0700 18 700 или в Интернет на www.nap.bg.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Отношенията София-Скопие
Ружа Игнатова попадна под ударите на прокуратурата
Избори в САЩ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: