Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Народен представител и кандидат-кмет се срещнаха със спортни клубове в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 11:25 / 21.10.2011Коментари (0)1129
©
По време на срещата си днес с представители на спортни клубове от Русе народният представител от ГЕРБ в 19-и МИР - Русе Пламен Нунев и световната шампионка в леката атлетика Анелия Нунева подкрепиха кандидата за кмет на община Русе от ГЕРБ Пламен Стоилов и кандидатите за общински съветници. На срещата присъстваха част от тях.

"Ще насърчаваме представителите на бизнеса, които ще получават допълнителни стимули при по - големи отчисления за нуждите на клубовете и развитието на спортните бази. Ние ще търсим всяка една подкрепа, за да влизат пари в спорта", посочи г-н Стоилов в изложението си. "А вие имате пълната ни подкрепа да работите с децата и да развивате базата", добави той по отношение председателите на клубове. Кандидатът за кмет подчерта, че общината трябва да инвестира в базите си, като след това ги предоставя на клубовете за ползване. Ще се прекрати практиката за предоставяне на игрища, здания и пр. в лошо състояние за ползване срещу заплащане на наем или ремонт. Даден бе пример с базата на езерото в Лесопарк "Липник", където тренират гребците. 

Там се прави всичко възможно, за да имат в скоро време бъдещите национални и световни шампиони добри условия за тренировки. В тази връзка бе подчертано, че гребната база на брега на Дунава няма да се продава, а след разговор с клубовете, практикуващи този вид спорт, ще се съберат идеи как тя да се стопанисва ефективно. Друг е въпросът доколко може да се случи бързо промяната там при нуждата от сериозно финансиране. Потребностите в областта на спорта в Русе са много. Като се започне от изграждането на площадки за практикуване на масов спорт в кварталите и се стигне до усъвършенстването на млади таланти за постигане на високо спортно майсторство.

Мерки в тази посока се вземат и от държавата с подкрепата на народните представители от 19-и МИР - Русе. Така се случва сега с ремонта на лекоатлетическата писта на градския стадион, изградения спортен комплекс в ж. к. "Дружба 3", бъдещият спортен комплекс за стрелба с лък на СК "Джамбо" - Русе, където амбициите са догодина градът ни да е домакин на европейско първенство и др.

Остава сега и община Русе да положи повече труд с новия екип за плувната база в Парка на младежта, Градския стадион и прочие.

Още по темата: общо новини по темата: 165
15.10.2012 »
05.11.2011 »
02.11.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: