Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Немски специалисти изнасят лекции в Машиннотехнологичния факултет
Автор: Екип Ruse24.bg 16:45 / 30.01.2009Коментари (0)286
©
Немската фирма WITTE automotiwe ще участва със самостоятелна експозиция в Майското Изложение на земеделска и автомобилна техника, а нейни представители ще бъдат включени в програмата на работодателските борси на Русенския университет. Специалисти на фирмата ще изнесат цикъл лекции по Методика на конструирането пред студентите от Машиннотехнологичния факултет и ще се разработят графици и правила за студентските стажове в нейните производствени звена в Германия по Европейската програма Сократ/Еразъм. Това са основните договорености, постигнати между Русенския университет и германската компания, чиято централа е във Велберт. WITTE automotiwe е специализирана в производството на брави, ключалки на врати, предни и задни капаци за водещите марки съвременни автомобили.

Работната група от университета, водена от зам. ректора по учебната дейност доц. Борислав Ангелов беше на посещение във WITTE automotiwe от 19 до 23 януари. Представителите на Русенския университет са се запознали с цялостната дейност на компанията включително нейната производствената система и автоматизираните им монтажни дейности, процесите на бързото прототипиране и изпитването на изделията, елементите на производствената листа. На срещата в звеното за развойна дейност на компанията ръководителят му г-н Мош и неговите сътрудници са запознали гостите си с най-новите си разработки и тенденциите в конструирането на произвежданите елементи. Именно с г-н Мош русенският екип е уточнил параметрите на сътрудничество между висшето училище и немската компания.

Както е известно, WITTE automotiwe ще строи своя производствена мощност в Русе с около 300 работни места и развойна група от 30 специалисти. В повечето работни срещи на доц. Ангелов и колегите му с представителите на фирмата в работата са били включени и тримата млади инженери, завършили Русенския университет, които вече са назначени във WITTE automotiwe-България. Това са Илко Младенов Камбуров - Промишлен дизайн, Любомир Томов Великов - Проектиране и конструиране на машини и съоръжения, и Теодор Йонков Йонков - Машиностроителна техника и технологии.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: