Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Невиждана мизерия на дунавските плажове край Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 12:35 / 12.08.2013Коментари (5)1001
© Монитор
Невиждана мизерия цари на дунавските плажове край Русе. Не че предишни години местната управа ги е почиствала и поддържала както трябва, но това лято те са по-мръсни от всякога.

На прочутия Конски плаж под хотел "Рига" високите пролетни води са разрушили укрепителната стена и са разпръснали каменните блокове по цялата ивица.

При оттеглянето на водите към коритото камъните от разрушената стена са задържали всички мръсотии, които течението е носело по Дунава. Стотици пластмасови бутилки, стъклени шишета, измрели плъхове и други изсъхнали твари са се струпали на обичаното от русенци място. И понеже са свикнали да плажуват край реката, хората разчистват колкото могат няколко квадратни метра и разстилат хавлиите. Други не се примиряват с мизерията и събират загар на цимента или на тревата над укрепителната стена.

"Израснах с тази река и не мога да спра да идвам. Лятото през уикендите между заетостта с внуците си позволявам да оставам тук поне по 2 часа на ден", казва пенсионираната актриса от Русенския драматичен театър Ружа Илиева. 

Тя е с 84-годишната си майка Радка Димова, която от дете я водела на плаж край Дунава. Двете твърдят, че много русенци идват на това място не за да си спестят входната такса за градските басейни, а защото усещането край реката е различно.

"Течащата вода успокоява, отнема мъката и всичко негативно", изразява се поетично актрисата. Тя си спомня времето, когато на Конския плаж е имало плаващ басейн, а в реката - ограничителни шамандури. Плажуващите разполагали с чадъри, душове с кабини, имало и платен спасител. Организирали се състезания, ревюта, плажни игри, имало надпревара по най-бързо преплуване на реката до румънския бряг. Но така било до 1970 година.
Илиева твърди, че никъде нагоре по течението на Дунав няма такава мръсотия.

"Ходила съм във Виена, в Будапеща, виждала съм плажовете и по Волга. Толкова приятна гледка е да видиш как студенти са си потопили краката във водата и четат учебник или книга. А тук е свърталище на клошари и кучета, плажуваме като животни. Не всеки може да бъде депутат, за да почива на Евксиноград", недоволства актрисата. Тя смята, че със съвсем малко усилия местните власти могат да облагородят обичаното от русенци място.

Пенсионерът Васил Керемедчиев също обича реката и често води на плажа внучката си Елена. Заради мизерията обаче не й позволява да сяда на брега, а само да си потопи крачетата във водата.


Източник: в. "Монитор"






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Че то в Русе има ли плаж? Кмета всяка година издава заповед забраняваща къпането на нерегламентирани места в река Дунав и езерата. А разрешени такива и плажове няма. Да не се пие по време на избори и да не се гърми по Нова година. Ей т'ва работи кмета. И съвета общински. Стотици кораби с туристи от Европа и Америка акустират на метри от това място. И първата им гледка кмете, е към застарели хубавици на по 80 г. да се пекат на бетона и дядовци по шорти да цакат белот и табла и други само да цъкат с език по преминаващите. И клошари с колелета, торби, чанти и шайка кучета следващи ги. Такава е картинката на европейския град и порта към света на Русенския кей.
Aнонимен
на 13.08.2013 г.
0
 
 
Кметът и Областният управител стига са си пили водката с руският консул, ами да вземат да оправят русенският бряг. Иначе оставка незабавно. Само истински десен кмет може да оправи положението. Тъпите ГЕРБари и БСПедераси само слушкат сладките приказки на руският консул и му цункат редовно задника! Срамота!
Aнонимен
на 12.08.2013 г.
0
 
 
Тези от общината начело с кмета са некадърни да оправят улиците и маркировката на града вие чакате кея да оправят
Aнонимен
на 12.08.2013 г.
0
 
 
Мръсниците се нагушиха покрай десетте милиона за центъра ,а изакаха едно голямо и рядко лайно.Защо ни наказват с такива тъпи управници.Как никой не направи проект по някоя европейска програма и да облагороди кея.Щом с 5 мил. ще направят Александровска до стария център няма да са нужни кой знае колко пари.Може би тука е проблемът,защото ще остане малко за крадене.Чакат се по-мегаломански проекти ,като изхвърлянето за влак до Мартен.То половината Русе и Мартен са по чужбина.Кой ще се вози на трена освен кондуктора.
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: