Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Нови две семейства очакват бебе по проект "Нашите деца" на "Аристон С"
Автор: Екип Ruse24.bg 12:48 / 07.11.2008Коментари (0)155
Месец след добрите новини за раждането на първите бебета на фондация "Аристон С", станаха ясни и положителните резултати на две от общо шестте двойки, одобрени на втори етап от проект "Нашите деца". В рамките на проекта, стартирал като национална кампания на 1 юни 2007 г., фондацията от Русе работи за интегрирането и подпомагането на семейства с репродуктивни проблеми.

Скоро се очакват тестовете и на останалите семейства, а формулярите на всички кандидатствали двойки са запазени и автоматично се включват в третия последен етап на проект "Нашите деца", който ще продължи до края на тази година. В него могат да участват всички, нуждаещи се от финансиране на процедури за асистирана репродукция ин витро, като в сайта на фондацията подробно са обяснени начина и условията за кандидатстване.

Ин витро процедурите и лечението на одобрените кандидати бяха извършени в център за репродуктивно здраве "Надежда" с ръководител д-р Георги Стаменов и "Клиничен Институт за Репродуктивна Медицина" - град Плевен, с ръководител доц. д-р Емилияна Конова.

В момента в България има всички условия за извършване на ин витро оплождане и подобни процедури се прилагат повече от 20 години, а в страната работят около 15 екипа в по-големите градове - София, Пловдив, Варна, Плевен. Поради скъпите лекарства и методи обаче, за голяма част от семействата финансовата тежест е огромна и много от желаещите да се възползват от ин витро процедура се отказват именно, защото не могат да се справят с необходимите средства за лечението.
 
Благодарение на работата й и интереса към проект "Нашите деца", фондация "Аристон С" допринесе проблема да бъде решен на местно и държавно ниво - Община Русе използва полезния опит на фондацията и предвиди в бюджета си пари за подпомагане на бездетни двойки за процедури за ин витро бременност. Народното събрание също взе решение да се заделят пари от бюджетния излишък за национална програма, с която държавата ще се ангажира да заплаща ин витро лечение, за да стимулира раждаемостта сред двойките с репродуктивни проблеми.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: