Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Новите цени за електроенергия влизат в сила от утре
Автор: Екип Ruse24.bg 15:05 / 30.06.2008Коментари (0)1641
© Ruse24.bg
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) утвърди нови цени за продажба на електрическа енергия на Е.ОН България Продажби АД и за пренос на електрическа енергия на Е.ОН България Мрежи АД. Със същото решение е приета и нова тарифна структура на цената за пренос, която се формира като сбор от цена за достъп и цена за пренос по електроразпределителната мрежа на Е.ОН България Мрежи АД за съответно ниво на напрежение. Цената за достъп се заплаща от всички ползватели на средно и ниско напрежение, като потребителите, присъединени директно към подстанция,  заплащат само тази цена.

Поради обявената от ДКЕВР промяна на цените за електрическата енергия от 1 юли, консумацията на клиентите за месец юни ще бъде отчетена по извънреден график, съгласно Общите условия на договорите за пренос на електрическа енергия през електроразпределителните мрежи на Е.ОН България Мрежи. Целта на извънредното отчитане е да се защитят максимално интересите на клиентите.

Големите стопански клиенти на компанията ще се отчитат в периода 1 - 3 юли, а битовите и малките стопански клиенти - от 1 до 10 юли. По този начин консумацията на клиентите ще бъде отчетена след влизане в сила на новите цени и те ще могат да се възползват от по- дълъг отчетен период, за който сметките се изчисляват по старите, по-ниски цени. Поради този извънреден график, сметките за месец юни ще обхващат по-дълъг отчетен период, а следващата сметка ще бъде за по-кратък отчетен период.

За удобство на клиентите, компанията удължава срока за плащане на сметките за електроенергия за месец юни на битовите и малките стопански клиенти до 31 юли. Срокът за плащане на големите стопански клиенти е 21 юли.

Увеличението на цените за крайни потребители се дължи на повишените цени на производителите на електроенергия и цените за енергия и пренос на Националната електрическа компания ЕАД. Едва 4,89%  или 0,1 ст. на квтч. от увеличението на цените остават за Е.ОН България Продажби и Е.ОН България Мрежи. Останалите 95,11% от увеличението са в полза на производителите на електроенергия и НЕК.

Това небалансирано разпределение на дяловете от увеличението и минимално реално увеличение в полза на компанията, значително ще затрудни поддържането на електроразпределителната мрежа на сегашните технологични нива и ще направи невъзможно по-нататъшното повишаване на качеството, към което компанията се стреми.

С това решение за цените на електроенергията ДКЕВР орязва с 47% от оперативните разходи без разходите за закупуване на електроенергия на компанията, включително и разходи за поддръжка на мрежата и съкрати с 16,61% инвестициите, които целят повишаване на качеството и надеждността на електроснабдяване.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: