Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Новите технологии в съвременното училище ще обсъждат в Русенския университет на международен форум
Автор: Екип Ruse24.bg 15:48 / 02.07.2012Коментари (0)902
Бивши и настоящи студенти от
РУ "Ангел Кънчев":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Трета международна научно-практическа конференция "Нови технологии в съвременното училище" се провежда в Русенския университет на 4 юли. Организатори са Регионалният инспекторат по образованието, Русе, СОУ за европейски езици "Св. Константин-Кирил философ" и факултет "Природни науки и образование" на русенското висше училище. Освен от Москва и Русе, доклади ще изнесат и преподаватели от Айтос, Бургас, Варна, Велико Търново, Девин, Плевен, Провадия, София, Хасково и Шумен.

Докладите са разделени в три направления. В "Информационни и комуникационни технологии" ще бъде представен начинът за използване на компютърни дидактически игри в детската градина, програмиране със Scratch и визуално програмиране с Kodu. Ще бъде споделен опитът от използването на технологията "Един компютър - много мишки" и "Класна стая на бъдещето", чрез които се предизвикват интересът и активността на учениците, повишава се резултатността от обучението. Интерес събужда и докладът, разказващ как да започнем да разбираме дигиталните деца - дали те са нашата надежда или са основание за тревога. В друга тема се споделя практически опит от това как с електронни тестове се осъществява обективна и ефективна проверка на знанията. Представя се работата с образователния софтуер "Енвижън" и влиянието му върху образователните нагласи на ромските деца.

В направление "Съвременни технологии за възпитание" се обсъждат универсални схеми за разработване на автодидактични игри, представя се влиянието на съвременната социокултурна реалност върху формирането на нравствени ценности в семейството, проследява се ролята на учителя като консултант на учители и родители. Представен е нетрадиционен подход за връзката на училището с родителите, чрез което се създава атмосфера на доверие и партньорство. Дават се насоки за по-добра адаптация на 3-4 годишните деца към детската градина.

Друга група доклади са обединени в направление "Форми за повишаване мотивацията към обучението". Тук се предтавя практически модел за развитието на социалните умения и мотивация за учене на гимназистите, показва как се формират предприемачески умения у малките ученици, какви форми и дейности се използват чрез проекта "УСПЕХ", за да се повиши интересът на учениците към изучаваните учебни предмети, по какъв начин се обезпечава качествено чуждоезиково обучение, как посредством европейския онлайн портал eTwinning ученето става забавно, насърчаващо и успешно.

Програмата на конференцията и резюметата на докладите са публикувани на уеб страницата на конференцията на адрес conf.souee.org, както и във фейсбук-страницата на събитието.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: