Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
ОбС на БСП-Русе единодушно подкрепи новия курс на партията
Автор: Екип Ruse24.bg 18:04 / 02.07.2024Коментари (0)395
© БСП-Русе
На заседание на Областния съвет на БСП–Русе социалистите обсъдиха настоящата политическа ситуация както в страната, така и вътрешнопартийно. На срещата присъства Иван Иванов, заместник–председател на ПГ на "БСП за България“ и народен представител от 19-МИР Русе. Русенци потвърдиха с пълно мнозинство своята подкрепа за новия курс, поет от БСП към широко ляво обединение, съобщиха от партията.

"След изборите на 9 юни, за нас като социалисти е изключително важно да тръгнем по пътя на обединението. Вярвам, че това е напълно възможно. Всички виждаме, че разединено ляво пространство не може да доведе до нищо добро и градивно. Нека противоречията останат като част от миналото, защото за нас приоритет е да работим градивно с поглед напред. За бъдещото развитие на страната ни е необходима стабилност и консолидирана левица“, каза Иван Иванов.

Областният председател на БСП-Русе Тодор Йорданов се изказа също изключително позитивно за промените, като заяви, че партийният актив застава единно в подкрепа на стъпките, предприети от новото ръководство на БСП.

По време на заседанието Иван Иванов запозна съпартийците си и с актуални теми от първите заседания и парламентарен контрол на 50-то Народно събрание.

"Виждаме системни проблеми в много сектори поради липса на стабилно управление с ясна визия занапред. В момента има закъснение в изпълнението на оперативните програми и Плана за възстановяване и устойчивост. Реално изплатените суми по проекти варират по 2-3% за оперативни програми и 4,2% за ПВУ. Това е много тревожно, тъй като оперативните програми са стартирали още през 2021 г. Това е индикация за боксуване в институциите. Същото важи и за Министерството на регионалното развитие и благоустройство. От 1700 заявления, подадени от общините, 700 от тях все още чакат подпис по Инвестиционната програма за общински проекти. Казусът с Брендо е друг пореден сигнал от Министерство на вътрешните работи за системни проблеми. Работихме активно за подобряване на условията на труд и заплащането на служителите в МВР, но и очакваме съответно резултати. Само така можем да пристъпим уверено напред към пълноправно членство в Шенген“, коментира Иван Иванов.

Още по темата: общо новини по темата: 844
02.07.2024 »
28.06.2024 »
26.06.2024 »
23.06.2024 »
22.06.2024 »
20.06.2024 »
предишна страница [ 1/141 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Социално недоволство във Франция
Катастрофи в България
Рокади в ДПС
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: