Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител Пламен Стоилов направи отчет на дейността си
Автор: Екип Ruse24.bg 08:10 / 31.12.2009Коментари (0)699
© Ruse24.bg
Областният управител на Русе Пламен Стоилов, заедно с  Народните представители от ГЕРБ Пламен Нунев, Светлана Ангелова и Даниела Миткова, направи отчет за дейността си през годината. Публикуваме в Ruse24.bg резюме на отчета за работата му от 12 август до 30 декември:

I. Човешки ресурси

Определената численост на Областна администрация Русе, съгласно Устройствения правилник на Областните администрации, е 41 души. Незаетите към момента длъжности са 5. За 4 от тях бяха проведени конкурси, съгласно Закона за държавния служител и предстои назначаването на експерти. Допълнително разписаните длъжности, определени по реда на ПМС 351/19.09.1997 г., са 7, от които заети са 5. За отчетения период са прекратени /по взаимно съгласие или с предизвестие от страна на служителя/ служебни или трудови правоотношения на 13 служители, а новоназначените са 7. Прекратени са 2 граждански договора.

II. Бюджет

Изпълнението на бюджета към края на месец август беше 1 017 403 лв. от общо утвърден бюджет на Областна администрация Русе за 2009 г. - 1 100 859 лв. Причините за това изпълнение към 31.08.2009 г. са наредените плащания по дейности по проект по ОП „Административен капацитет" /ОПАК/ за сметка на бюджетните средства на администрацията в размер на 229 084 лв., както и извършвани през първото полугодие плащания, в разрез на добрите бюджетни практики. В резултат на това, със закриване на Министерството на държавната администрация и административна реформа, прехвърлените средства към Министерски съвет /МС/ като разполагаем бюджет на Областна администрация Русе за периода от 01.09.2009 г. до края на годината възлизаха на 51 774 лв. В следствие на отличната координация с МС и Управляващия орган на ОПАК, изразходваните авансово от бюджета на Областна администрация средства бяха възстановени през месец декември т.г.
Предвид взетите мерки за ограничаването на текущите разходи и събиране на дължимите вземания, както и подобрената като цяло бюджетна дисциплина, 2009 година ще приключи без превишение на разходите по утвръдения за годината бюджет.

III. Сезирани институции относно законосъобразност на разпоредителни действия

В отчетения период бяха сезирани компетентните институции с цел проверка на законосъобразност на разпоредителни действия, извършени от предишното ръководство на Областна администрация Русе. Подадените сигнали към компетентните институции са 15 на брой: до ОД на МВР - Русе са изпратени 6 сигнала, до Окръжна прокуратура - 6 сигнала, до ТД на Сметната палата, Агенцията за държавна финансова инспекция и Временната анкетна комисия за проверка на разходите, назначенията и сделките, извършвани в последната година от управлението на предишното правителство - по 1 сигнал. Резултатите от проверките ще бъдат публично оповестени след приключване на работата на компетентните институции.


IV. Държавна собственост

За периода от 12 август до края на месец декември 2009 г. са съставени 22 бр. акта за държавна собственост. Изготвени са 53 броя заповеди за отписване от актовите книги за държавни имоти на над 60 имота, преминали в собственост на общини, юридически и физически лица. За периода са предоставени за управление 19 броя държавни имота на Община Русе и три броя на други ведомства. Сключени са 2 договора за отдаване под наем на ведомствени жилища на ръководители на административни структури.


V. Административен контрол

Със заповед на областния управител са върнати за ново разглеждане 17 бр. решения на общински съвети, в т.ч. за Русе - 6 бр.; Ветово - 2 бр.; Сливо поле и Ценово - по 2 бр. и Две могили - 1 бр., които са разгледани на следващи заседания на общинските съвети.


VI. Регионално развитие

За периода 12.08.2009 г. - 30.12.2009 г. бяха организирани и проведени 16 заседания на постоянни комисии и съвети към Областния съвет за развитие. Като резултат от добрите взаимоотношения и отлична комуникация между Област Русе и Окръжен съвет Гюргево беше подписан протокол за сътрудничество между Окръжен съвет -Гюргево и Областна администрация - Русе, както и съглашение за партньорство по проект „Мениджмънт на управлението на пътищата в трансграничния регион Русе - Гюргево - стратегия за успех" /Програма ТГС/. Освен споменатия проект, Областна администрация Русе е бенефициент или партнираща организация по още 7 проекта по програмите ОП „Административен капацитет" /3/, ОП „Развитие на човешките ресурси" /1/, Програма „Старт на кариерата" /1/, Национална програма "От социални помощи към осигуряване на заетост" /1/ и „Красива България 2010" /1/.

VII. Международни контакти

Поддържането и развитието на добри взаимоотношения между Област Русе и региони от други страни е определящо за реализирането на съвместни проекти и привличането на инвеститори. В тази връзка бяха проведени срещи с посланиците на Румъния, ЮАР, Ирландия, Германия, както и с Генералните консули на Турция и Русия /съответно в Бургас и Русе/ и Временно управляващия посолството на Австрия.

VIII. Посещения на министри в Област Русе

За отчетения период, с подкрепата на народните представители от ГЕРБ от Русе, бяха организирани посещенията на министрите Тотю Младенов, Свилен Нейков, Росен Плевнелиев, Сергей Игнатов и Божидар Нанев в Русе. В рамките на посещенията си министрите имаха възможност да се срещнат с кметове на общини, местни структури на техните министерства, представители на местния бизнес и др.

IX. Заявления, сигнали, жалби

От 12.08.2009 г. до 30.12.2009 г. постъпилите в Областна администрация Русе заявления, молби, жалби и сигнали са над 200. Всички са разгледани и е взето отношение при спазването на законодателството и интересите на гражданите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: