Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител и д-р Клаус Фабиян обсъдиха перспективите пред сътрудничеството на Русе и Долна Австрия
Автор: Екип Ruse24.bg 10:24 / 06.05.2008Коментари (0)610
Вчера областният управител на Русе Мария Димова прие посланика на Австрия Н.Пр. д-р Клаус Фабиян. По повод предстоящия празник на града областният управител подари на дипломата пластика на емблематичния за града Паметник на Свободата. Г-жа Димова представи икономиката, административното деление и културно- историческите забележителности на Русенска област. С финансиране от австрийска компания в Русе ще бъде изграден мултифункционален търговски комплекс на входа на "Дунав мост", посочи областният управител. Инвестицията е на стойност близо 15 млн. евро.

Русе поддържа активни контакти с региони от Австрия, каза Димова. Тя подчерта, че в Работна общност "Дунавски страни" нашия регион представлява всички български области. В рамките на Общността Русе работи добре с австрийската провинция Долна Австрия. Г-жа Димова и министър-председателят на провинцията г-н Ервин Прьол вече са имали възможност да обсъдят бъдещи съвместни инициативи по време на Общото събрание на Асамблеята на европейските региони. Със съдействието на Австрийското посолство ще се търси разширяване на сътрудничеството на двата региона, стана ясно на срещата. Долна Австрия с административен център гр.Санкт Пьолтен има силно развита икономика и богато културно наследство, основна част от което е в областта Вахау. Прилагането на австрийския опит в туризма ще бъде сред аспектите на двустранното партньорство. Ще се търсят начини и за продължаване на добрите контакти в сферата на транспорта. В момента се проучват възможностите за откриване в Русе на офис на агенцията за транспорт и логистика "ТИНА". Областният управител даде висока оценка на съвместната работа с г-н Ото Шветц, който е президент на агенцията и мениджър на европейския транспортен коридор № 7. Областна администрация Русе и "ТИНА" подпомагат русенски и австрийски компании в сферата на транспорта, логистиката и спедицията, каза г-жа Димова. Развитието на интермодалния транспорт е другия акцент в съвместната работа.

Австрийският посланик благодари за топлия прием. Дипломатът подчерта отличните си впечатления от Русе и региона и се ангажира да подпомага инициативите за развитие на двустранното сътрудничество.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: