Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Областният управител на Русе: Трябва да работим за ефективна регионална политика
Автор: Екип Ruse24.bg 16:13 / 10.09.2024Коментари (0)1195
©
Областният управител на Русе Драгомир Драганов ще представлява Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Северен централен регион /СЦР/ за планиране в Комитета за наблюдение на програма "Транспортна свързаност“ 2021 – 2027 г. Той ще отговаря и по фонд "Убежище, миграция и интеграция“.

"Това са два ключови ресора, които са изключително важни за устойчивото развитие на региона“, коментира Драганов по време на днешното заседание на РСР на СЦР. Той посочи, че е крайно необходимо да се работи за ефективна регионална политика, която да е в основата на развитието както на областните центрове, така и на по-малките населени места. По неговите думи освен реализацията на големи инфраструктурни проекти, фокусът по места трябва да е насочен най-вече към подкрепата на бизнеса. По данни на Областния информационен център през последните 10 години в област Русе са сключени договори за 2073 проекта на стойност 822 150 995.89 лв., финансирани от Европейските фондове.

Титуляр на Комитета за наблюдение по програмата за развитие на човешките ресурси ще бъде председателят на Общинския съвет в Силистра Димитър Трендафилов, а негов заместник ще бъде областният управител на Габрово Мария Башева. Образованието пък отиде при областния управител на Велико Търново Ивайло Здравков, като негов заместник ще бъде кметът на Разград Добрин Добрев.

Програмата за околната среда ще бъде наблюдавана от кмета на Габрово Таня Христова, която понастоящем е и председател на РСР към СЦР. Тя ще има двама заместници. Това са кметовете на Сливо поле и Силистра съответно Валентин Атанасов и Александър Сабанов. Областният управител на Русе пък ще има трима заместници в транспортната свързаност. Това са кметът на Бяла Димитър Славов и областните управители на Велико Търново и Габрово – Ивайло Здравков и Мария Башева. Наблюдението по програмата за техническа помощ ще бъде от областния управител на Силистра Илиян Великов, а заместник ще му бъде кметът на Две могили Божидар Борисов. Кметът на Община Русе Пенчо Милков ще има водеща роля в процеса по наблюдение изпълнението на програмата за морско дело, рибарство и аквакултури. Негови заместници ще бъдат кметовете на Сливо поле и Цар Калоян – Валентин Атанасов и Дауд Аляовлу. Титуляр в Комитета за наблюдение на програмата за научни изследвания, иновации и дигитализация за интелигентна трансформация ще бъде кметът на Елена Дилян Млъзев. Негови заместници ще бъдат кметът на Русе Пенчо Милков и областният управител на Габрово Мария Башева. Заместник на Драганов по фонд "Убежище, миграция и интеграция“ ще бъде областният управител на Силистра Илиян Великов. Той ще отговаря от името на Северен централен регион и за фонд "Вътрешна сигурност“, както и за инструмента за финансова подкрепа за управлението на границите и визовата политика. Заместник в този ресор ще е кметът на Две могили Божидар Борисов. Кметът на Силистра ще е и титуляр по програмата за развитието на регионите. Единият от заместниците му ще бъде отново областният управител на Русе Драгомир Драганов. Другите двама заместници ще бъдат областният управител на Разград Владимир Димитров и кметът на Горна Оряховица Николай Рашков. Областният управител на Велико Търново поема и наблюдението на програма "Конкурентоспособност и иновации в предприятията“. Негови заместници ще бъдат кметът на Бяла Димитър Славов и областният управител на Габрово Мария Башева.  Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони 2023 – 2027 г. ще бъде наблюдаван от кмета на Павликени Емануил Манолов. Заместници ще му бъдат кметовете на Сливо поле, Цар Калоян и Елена съответно Валентин Атанасов,  Дилян Млъзев и  Дауд Аляовлу.

Подкомитет за координация на инструмента "Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ)“ към Комитета за наблюдение на програмата за развитие на районите ще бъде кметът на Силистра Александър Сабанов. Заместници ще му бъдат кметовете на Горна Оряховица и Гавиница съответно  Николай Рашков и Неждет Джевдет.

В рамките на днешното заседание на РСР на СЦР беше избран и заместник-председател на Регионалния съвет за развитие на Северен централен регион. Това е кметът на Велико Търново д-р Даниел Панов. Неговият мандат като заместник-председател е 4 години.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
17 септември – Денят на София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: