Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Обновяват Русенския кей
Автор: Екип Ruse24.bg 13:06 / 23.08.2013Коментари (0)536
©
Над 120 младежи ще се включат като доброволци в еконициатива за обновяването на Русенския кей. Подробности за идеята бяха представени на пресконференция днес от нейните автори - Тереза Николова и Димитър Дерменджиев. И двамата са преминали обучение в международната младежка обучителна програма Balkans, let`s get up. Резултат от него е проектът ОКей - да се погрижим за Русенския кей, който има за цел да насърчи русенци да поемат отговорност за околната среда, общността и здравето си. Екоакцията ще се проведе на 1 септември (неделя), от 9.30 до 12ч. на крайбрежната ивица.

Предвижда се почистване на пространството, пребоядисване на пейките и детските съоръжения, засаждане на нови растения и други.

"Община Русе подкрепя тази инициатива, тъй като тя се вписва съвсем естествено в Общинския годишен план за младежта с нестандартното си звучене, иновативни идеи и екоинициативи", каза на пресконференцията директорът на Дирекция "Култура и образование" Ирена Петрова. 

Тя заяви, че целият кметски екип застава зад подобни начинания, които ще доведат до облагородяване на градската среда и заяви готовността на Общината да подпомага реализирането им и в бъдеще.

Проектът ОКей - да се погрижим за Русенския кей предвижда и кампания за "осиновяване" на определени зони от кея (градинки, дървета, площадки). Идеята е наред с грижата за съответната зона, младежите да имат възможност да общуват и да обменят идеи. Четири частни лица и организации вече са заявили интерес към кампанията. Всяка "осиновена" зона ще бъде обозначена с табелка, посочваща хората или организацията, които се грижат за нея. 

Участниците в инициативата ще получат ековалута, наречена от авторите на проекта майтрейо ("приятелство" от санскрит).

Тя ще се използва за посещения в ателиета по йога, бойни изкуства, народни танци, фотография, рисуване и др., както и за отстъпки в различни магазини и заведения. Ателиетата ще се ръководят от доброволци и ще продължат през целия месец септември. 

Проектът ОКей - да се погрижим за Русенския кей се реализира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: