Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"Обществен съвет Русе": Кметът опитва да легитимира една НПО като представляваща гражданите на Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:41 / 13.10.2013Коментари (10)568
Фейсбук група "Обществен съвет Русе" изпрати декларация до кмета на Русе. Вижте за какво става въпрос в следващите редове:

Уважаеми г-н Стоилов,
Във връзка с информации в медиите за среща между Вас и членове на сдружение "Граждански съвет" - Русе заявяваме недоумението си от опита да се легитимира една НПО (Неправителствена организация) като представляваща всички граждани на Русе. За нас са притеснителни някои от текстовете в медиите - например: "Сдружението /б.а. има се предвид Граждански съвет Русе/ ще бъде средство за комуникация между гражданите и Общината. Редовно ще бъдат провеждани ежемесечни анкети в социалната мрежа, а след време и на живо за актуалните проблеми на града и ще бъдат представяни на кмета" и още "Г-н Стоилов заяви, че за него е важно обединение на гражданите, а не разединение. "За мен и екипа ми срещите с гражданите са изключително важни. Важно е гражданите да са ориентирани за това, което се случва в града", допълни още той. "

Уважаеми г-н Кмет,

Молим да уважите правото на гражданите да се сдружават по свое усмотрение и да издадете по примера на други институции заповед за създаване на Обществен съвет към Кмета на Община Русе, в който да вземат участие всички заинтересовани граждански структури с по един свой представител. Така, смятаме, ще осигурите максимално добро представителство на своите съграждани и съответно максимално добро покритие на всички проблеми, които ги вълнуват.

Още веднъж подчертаваме нашите честни намерения да работим за благосъстоянието на нашия град, осъзнавайки, че не всички проблеми могат да се решат едновременно, но пък давайки си сметка, че общинската администрация физически няма как да има поглед върху всички тях. Освен това, разчитаме на Вас като кмет на всички русенци да бъдете медиатор между нас и другите институции за решаване на проблеми от тяхната компетентност.


С настоящата декларация Ви призоваваме да насрочите октомврийската среща с представители на Обществен съвет - Русе, на която да обсъдим напредъка по решаването на поставени писмено от нас и депозирани при Вас проблеми на Русе и нашите съграждани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.10.2013 г.
0
 
 
Този"Обществен съвет Русе"не изразява моето мнение! Той не защищава моите интереси и моля да не считате, че той представлява интересите на Гражданите на Русе, а само на отделна част от тях. Интересите на Гражданите на Русе представлява нашият законно избран кмет, който, за съжаление си е сложил стотина заместници да му вършат работата, превърнал е общината в казарма, витае по цял ден във фейсбук и гледа да не излиза сам в града за да не изпита наяве любовта на някой от многото негови фенове, които гласувахме за него. Срам ме е от това, че и аз гласувах за него и ще си поправя грешката. Помня как неговия предшественик сам се разхождаше в парка, без охрана, спираше и разговаряше със всеки, който го заговори... Калчев сам ходеше пеша от паркинга в Здравец-изток до блока любовницата си и поздравяваше бабичките по пейките... Елеонора също не се криеше от хората... Предшествениците му , каквито и да са били все нещо направиха за града.Оставиха нещо след себе си. А този? Тъй наречен майор на Русе)))) ... Прави се да прилича на кумира си - бате Бойко! Това добре! Обаче и Бойко дори преряза хиляди лентички... А Пламен какво забележимо ще остави след себе си? Една асфалтирана улица - до у тях. Да не си троши колата като си "оди дома"((((( ...И едни електронни ключалки на вратите на общината да го пазят от народната любов, които ще трябва след него да изхвърляме, заедно с аскера от охранители на порталите. НПО Фейсбук група "Обществен съвет Русе" ли казвате? Ха ха ха, както обичаше да казва Брежнев...
Aнонимен
на 15.10.2013 г.
0
 
 
Кмета Стоилов е жалка милиционерска отрепка, сложена само защото е партиен послушко. И сега с потъването на ГЕРБ, като му изтече мандата, ще му гледате сеира.
Aнонимен
на 14.10.2013 г.
0
 
 
Опа, големите общественици нещо почнаха газ да пикаят, че граждани които са против личностните интереси на Николова която ламти за обществени поръчки и Великов който гледа отвсякъде да смуче ресурси (че и п*ш*и), са решили да подобрят малко живота в Русе.
Aнонимен
на 13.10.2013 г.
0
 
 
Над всички спирки си има покрив през който не капе вода защото няма процепи. Всички снадки на стъклата са фугирани. Стига с тея спирки, дайте да видим ко стана с тоалетните и дали служителите ще акат седнали или клекнали...
Aнонимен
на 13.10.2013 г.
0
 
 
г-н кмете наясно ли сте, че повече от половината градски спирки бяха премахнати и на тяхно място от месеци няма нови спирки а само павилиони за цигари? ПЛАМЕНЕ НАЯСНО ЛИ СИ КАК СЕ ЧУСТВАТ ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, КАТО ЧАКАТ ПРАВИ ЗАКЪСНЯВАЩИТЕ АВТОБУСИ В ДЪЖДА?
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: