Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
"Обществен съвет Русе“ започна номинации за омбудсман
Автор: Екип Ruse24.bg 10:05 / 18.08.2013Коментари (0)452
© Ruse24.bg
"Обществен съвет Русе" откри процедура за номиниране на кандидати за обществен посредник. Институцията "омбудсман" на територията на Русе е факт, благодарение на усилията на Местната инициатива за прозрачност в управлението на общината и обществения съвет. През май тази година общинският съвет прие правилник за организацията и дейността на обществения посредник.

Целта на номинациите е да бъде подпомогнат общинският съвет при избор на омбудсман на Русе. "Намираме за естествено кандидатите да бъдат подкрепени от гражданското общество, тъй като местният посредник ще работи изцяло в интерес и защита на русенци", се казва в обръщение на Обществения съвет.

Членовете на групата настояват да бъдат номинирани кандидати, за които се смята, че ще защищават най-добре интересите на гражданите. От там призовават всички, които желаят да участват в процедурата, да се включат чрез социалната мрежа Фейсбук - "Обществен съвет Русе" или на имейл contact@za-ruse.org.

Кандидатите трябва да отговарят на няколко изисквания, заложени в правилника, приет от общинския съвет. За обществен посредник може да бъде избран всеки пълнолетен, неосъждан български гражданин, който има завършено висше образование - минимална степен магистър, пет години трудов или осигурителен стаж и с постоянен адрес на територията на община Русе.

При посочване на кандидати за длъжността трябва да се има предвид, че тя е несъвместима с длъжност в държавната или общинска администрация, с позиция в управление в търговско дружество - управител, член на колективен управителен или контролен орган, с членство в местните и национални ръководни органи на политическа организация, както и със статут на общински съветник или народен представител.

Всеки член на гражданска група "Обществен съвет Русе" има право да номинира и да бъде номиниран. Допуска се посочване и на лица, които не са членове на Обществения съвет към момента на номинацията. Никой номиниран не може да бъде подложен на гласуване без изрично негово съгласие на имейл contact@za-ruse.org.

Всеки от номинираните, съответно утвърдените, може да си направи отвод след края на гласуването. При номиниране се обявяват кратки мотиви. Общественият съвет е посочил като краен срок на процедурата 12, 00 ч. на 28 август 2013 г.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: