Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общественият съвет сигнализира за неуредици в местността "Касева чешма" в Русе
Автор: Екип Ruse24.bg 13:34 / 21.08.2013Коментари (0)460
© Ruse24.bg
Обществен съвет Русе изпрати до кмета на общината сигнал за неуредици в местността "Касева чешма", които правят живота на хората там несъвместим с постиженията на XXI век. Лош път, неасфалтирани улици, неуредено и остаряло водоснабдяване и проблеми с електрозахранването са част от темите, поставени на местната власт. От обществения съвет разчитат, че жителите на Русе във всяка една негова точка са важни за управниците и те ще направят необходимото за адекватно решаване на ежедневните проблеми на съгражданите си.

Целият път, свързващ гробищeн парк "Чародейка" с "Касева чешма", и обратното направление до квартал "Чародейка" е силно компрометиран. След всеки дъжд се стича порой от кал и камъни, вследствие на продължаващия вече трета година пътен ремонт до гробищен парк "Чародейка". В момента отново на входа на гробищния парк е отворен голям изкоп, където се подменят бетонните тръби на колектора, тъй като предишните положени плевенски тръби са дефектирали и се подменят с румънски. От двете страни на пътя има трева и храсти, по-високи от човешки ръст, превземащи пътното платно, което затруднява допълнително трафика.

"На малките улички, на които живеят 300 семейства, общината не е полагала дори и едно камъче, да не говорим за асфалт", се казва в сигнала до кмета на Русе. 

Преди време в отговор на запитвания на живущите е съобщено, че "Общината не е отделила средства за ремонтиране на "полски пътища". От това гражданите резонно заключават, че според местната власт те живеят в полята и не би трябвало да плащат данъци като в "града". Гражданите плащат такса смет, а в близост до контейнерите са се образували десетки нерегламентирани сметища, които създават хигиенична опасност и загрозяват външния вид на района. 

1. До новоизградената Чорапена фабрика е изграден нов водопровод, като е налична и шахта, където е направена връзката с фабриката. На гражданите, живеещи в местността "Касева чешма", им е отказан достъп до този водопровод и хората ползват съществуващия стар водопровод изграден от етернитови тръби. Вследствие на засушаването, което води до втвърдяване на земната маса, слабите и престарели тръби се пукат. Абонатите са принудени да заплащат на ВИК откриването на евентуални течове в главния водопровод.

Неуредици има и с електрозахранването, поради което от Обществен съвет Русе настояват Община Русе да вземе подобаващо отношение и да разпореди на съответните дружества и общински служби да преразгледат проблемите на живущите в този район на града. Настоява се да се осигурят нормално и безвредно водозахранване, електрозахранване, да се организира сметосъбирането според съвременните норми, съществуващият път да се почисти от храсти и да се поддържа в добро състояние и занапред, да се асфалтират вътрешните улици и да се направи улично осветление там, където то липсва. 

Общественият съвет настоява съответните длъжностни лица да преразгледат статута на местността и при възможност да я узаконят като квартал на Русе, за да се осигурят човешки и безопасни условия за живот на данъкоплатците, имащи адресна регистрация в тази част на града






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Поскъпване на хранителните продукти
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: