Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Община Русе получи държавни жилища за нуждите на социално слаби граждани
Автор: Екип Ruse24.bg 14:41 / 13.02.2013Коментари (0)354
© Ruse24.bg
Снимка: Архив
С две решения правителството прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху имоти - частна държавна собственост, на община Русе. Това са апартаменти в различни квартали на града. От тях 18 са били предоставени за управление на общината, а два са ползвани от регионалната структура на НАП, но са с отпаднала необходимост за ведомството. 

Прехвърлянето на собствеността е по искане на Общинския съвет на Русе, което се прави с цел задоволяване на жилищните нужди на крайно нуждаещи се и социално слаби граждани, както за удовлетворяване потребностите на общината от административни помещения.

Община Ямбол получи четири урбанизирани терена в местността "Червен баир" и на ул. "Георги Бенковски" в града. Имотите са с обща площ 665 дка и с отпаднала необходимост за Министерството на отбраната. С придобиването на собствеността върху тях общината ще подобри облика на града и ще оптимизира инфраструктурата му.

С друго решение кабинетът предостави за управление на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" имот - публична държавна собственост, в местността "Долна Трака" край Варна. Теренът от 163 кв. м е необходим за осъществяването на проекта "Информационна система за управление на трафика на плавателни съдове - фаза 3", по който предприятието е бенефициент и който има за цел подобряване на условията за корабоплаване в българското морско пространство.

Поради отпаднала нужда от МВР беше отнето правото на управление върху работно помещение от 35 кв. м в сградата на пл. "Възраждане" №1 в Плевен. Офисът ще се ползва за административни дейности от Изпълнителната агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

Със същата цел от МЗХ беше отнето правото на управление върху имоти на ул. "Църковна независимост" №16 в Русе. Това са целият осми етаж, седем стаи на деветия и едно таванско помещение в сградата. Те се предоставят на Държавен фонд "Земеделие" за нуждите на регионалното му звено.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: