Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общината категорично против преместването на мечките от лесопарка "Липник"
Автор: Екип Ruse24.bg 16:50 / 24.02.2014Коментари (7)557
©
"Няма да допусна преместването на мечките от лесопарка "Липник". Това заяви на нарочна пресконференция днес зам.-кметът по комунални дейности Свилен Иванов. Той свика срещата с медиите по повод на разгорялата се в публичното пространство дискусия за съдбата на животните. На нея присъстваха и директорът на дирекция "Екология и транспорт" Георги Игнатов и началникът на отдел "Екология" Синан Мехмед. 

Иванов припомни, че темата за съдбата на мечките датира от 2008г., когато родителите на двете четириноги, които в момента живеят в Лесопарка "Липник", са преместени в зоологическата градина във Варна. Той каза, че са правени проверки от представители на Фондация "Четири лапи", които са констатирали, че се полагат необходимите грижи за мечките и са били направени бележка само по отношение на размера на клетките, които обитават.

"Преместването им от една клетка в друга, до което би довело прехвърлянето им в Центъра за защита на природата и животните - Добрич, няма да помогне за подобряване условията на живот на мечките и никой не може да каже как ще им се отрази едно такова преместване", заяви още Свилен Иванов при срещата си с представители на медиите. 

Той обясни, че става въпрос за нерегламентиран контакт от страна на Сдружение за защита правата на животните с Центъра в Добрич, който не е бил съгласуван с Община Русе.  

Зам.-кметът допълни, че вариантите за разрешаване на въпроса, по които Община Русе работи са два. Първият е бил да се иска разрешение от държавата за построяване на нов зоокът в Лесопарка "Липник", което е било необходимо предвид факта, че територията, на която е разположен той е държавна собственост. Такова обаче не е било получена. В момента се работи върху втория вариант. Той е заменяне на въпросната територия срещу общинска. 

"Процедурата е в напреднала фаза", информира Иванов и допълни, че се очаква тя да приключи до края на годината. 

"Това ще ни даде възможност да заложим в Бюджет 2015 на Община Русе средства за изграждането на модерен зоокът и така да задържим животните на наша територия", допълни зам.-кметът. 

"Не приемам някой да се разпорежда с общинска собственост" беше категоричен Иванов по повод на писмо, получено от МОСВ. 

С него, от Министерството информират, че са организирали преместването на мечките в Центъра в Добрич. В момента се подготвя аргументиран отговор, в който Община Русе ще изложи категоричната си позиция против изземването на животните.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Вярвам,че зам.кмета Свилен Иванов ще успее да опази двете мечета и те да си останат в нашия град!Пожелавам на хората в общината да успеят да превърнат този хубав парк за РУСЕНЦИ в чисто и уютно място за отдих,защото това място е много важно за нас и нашите деца!Благодарим за това ,ако се работи в тази насока .Нека отново в този парк да има толкова много животни ,колкото аз помня от моето детство,а то беше отдавна!Успех!!!
0
 
 
То хубаво да има животни в Лесопарка, но мечките само се измъчват в него затвор там, особенно през лятото за оплакване са горките! трябва да име се разшири територията , а не да обикалят в него зандан, жал ми е да ги гледам.
0
 
 
По-скапан зоокът или зоопарк като този на любимото място за разходка на русенци - Текето няма никъде другаде. На 20 м. от клетката с двете мечки има блато, пълно с фекални води. Следващата атракция са четири козела и осем кокошки, а в центъра на Русе - кмета, петимата му заместници и общинарите в съвета.
0
 
 
Да помогнем на нашия скромен зоопарк в лесопарка.Наистина мечките не изглеждат добре в тесните клетки.По този въпрос трябва да се вземе някакво решение,а също и за хигиената им.Нужна е реформа и преустройство на целия район,в който живеят животните,за да бъде по-удобен за животниелите.тте и по-привлекателен за посетителите.
Aнонимен
на 24.02.2014 г.
0
 
 
защо не се грижите за тях,сега искате да си направите пиар нали, мечките не заслужават толкова години да живеят в тези условия!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Пожари 2024
Икономическа криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: