Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общината получи одобрение на четири проекта
Автор: Екип Ruse24.bg 13:36 / 14.11.2008Коментари (0)410
© Ruse24.bg
Община Русе получи одобрение на четири проекта тази седмица: два по приоритетна ос 1 на оперативна програма „Околна среда" и един по приоритетна ос 2 на същата програма и един проект по приоритетна ос 1 на оперативна програма „Административен капацитет".

Първият проект: „Подготовка на инвестиционен проект за изграждане на канализация и ПСОВ и реконструкция на водоснабдителна мрежа в с. Тетово" е насочен към създаване на условия за цялостно подобряване на базисната инфраструктура за питейни и отпадъчни води в с. Тетово, чрез осигуряване на техническа помощ за изготвяне на пълен инвестиционен проект за реконструкция на съществуващата водоснабдителна мрежа и изграждане на канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадъчни води. Общата цел на проекта е подготовка на технически и финансов проект за изграждане на канализационна мрежа с пречиствателна станциа за отпадни води и реконструкция на водоснабдителна мрежа в селото. С готовия инвестиционен проект впоследствие ще може да се кандидатства за финансиране по приоритетна ос 1 на ОП „Околна среда 2007-2013г." за инфраструктурен проект. Стойността на проекта е 801 181 лв.

Проектът „Изграждане на канализационна мрежа и ПСОВ на територията на град Мартен" предвижда извършването на дейности, които да спомогнат за разработването на инфраструктурно инвестиционно предложение, с което в последствие да се кандидатства за финансиране по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Околна среда" 2007-2013 г. Община Русе вече е подготвила идеен проект за изграждане на битова канализация на град Мартен и отвеждане към пречиствателна станция за отпадни води. Настоящият проект за техническа помощ предвижда доразвиване на идейния проект в технически, като се извършат всички необходими за целта проучвания и заснемания (по части хидрология, геология и геодезия), както и осъществяване на следните съпътстващи дейности, с цел окомплектоване на напълно готово инвестиционно предложение. Специфичната цел на проектното предложение е да се подпомогне Община Русе в подготовката на качествен и пълен инвестиционен проект за изграждане на битова канализационна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води (ПСОВ) в района на гр. Мартен, в рамките на Русенска община, с който в последствие да се кандидатства за получаване на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г."
Проектът също така цели повишаване капацитета на Община Русе за подготовка и управление на инвестиционни проекти и допринася за постигане на основни приоритетни задачи, заложени в плана за развитие. Стойността е 656 400 лв.
Реализацията на Проекта „Подготовка на технически проект за закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на община Русе" ще доведе до постигане на една от стратегическите цели на ОП "Околна среда 2007-2013", а именно "подобряване управлението на отпадъците и защита на почвите". Съществуващото депо ще бъде приведено в съответствие с националното законодателство в областта на опазването на околната среда (Закон за управление на отпадъците и Наредба № 8 / 2004 г. за условията и изискванията за изграждане и експлоатация на депа и на други съоръжения и инсталации за оползотворяване и обезвреждане на отпадъци; Наредба № 26 за рекултивация на нарушени терени, подобряване на слабопродуктивни земи, отнемане и оползотворяване на хумусния пласт) и на европейското законодателство. Стойността на проекта е 1 053 858,40 лв.

Проектът „Повишаване на капацитета на администрацията в Община Русе за ефективно сътрудничество с бизнеса при осъществяване на местното икономическо развитие" цели създаване на атрактивна бизнес среда и устойчива икономическо развитие в Община Русе чрез насърчаване на ПЧП и обединяване усилията на частния сектор за реализиране на общинските политики във всички сфери на социално-икономическия живот чрез ефективно партньорство процеса на тяхното формиране и изпълнение, както и подобряване на инвестиционния климат в общината чрез създаване на условия за качествено и ефективно обслужване на бизнеса от общинска администрация. Целите включват и повишаване информираността на местната общност за участие в местното самоуправление и осигуряване на възможности за реализиране на партньорства чрез прилагане на добри европейски практики, създаване обществен съвет за развитие, организиране на форуми и кръгли маси. Стойността на проекта е 511 784,92 лв.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: