Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общинските съветници одобриха споразумението между общината и "ЕГГЕД Русе"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:09 / 11.09.2008Коментари (0)332
Общинските съветници одобриха текста на акционерното споразумение за смесеното дружество "ЕГГЕД Русе". Договорът между ЕГГЕД БГ и Общината бе изготвен от специална работна група, като беше постигнато принципно съгласие по юридическите и икономическите параметри на сътрудничеството. Специално за заседанието на Общинския съвет в четвъртък в Русе пристигна представителят на ЕГГЕД Ави Давда, член на Съвета на директорите, отговарящ за развитието на проектите в България.

Документът стъпва върху предварителните споразумения на вече учреденото дружество, в което ЕГГЕД притежава 65% от акциите, а общината - останалите 35%. В договора за партньорство ясно са определени задълженията и гаранциите за всяка от страните, като целта на партньорите е осигуряването на по-удобен, надежден и сигурен градски транспорт.

За постигането на тази цел компанията ЕГГЕД БГ предвижда инвестиционна програма, която включва подмяна на тролейбусния парк в града в рамките на 18 месеца след подписване на договора между акционерите. За целта сегашните остарели машини ще бъдат подменени с 50 изцяло реновирани тролейбуса от Европа. Стойността на инвестицията е 2 млн. евро. От друга страна, Община Русе ще предостави на дружеството възможността да използва контактната мрежа на града, без която оперирането на тролеите би било невъзможно.

Всички служители на "Градски транспорт Русе" ООД ще останат на работа в дружеството ЕГГЕД Русе и то без промяна в съдържанието и формата на трудовите им договори, стана ясно от акционерното споразумение.

Важна част от договора е образуването на цената на билета. Тя не може да бъде променена без съгласието на всички партньори в дружеството. За повишаването й е необходимо оперативните разходи на дружеството да са нараснали с над 10%. Актуализация на цената на билета ще има не по-рано от една година от предишната актуализация или ако оперативните разходи на дружеството нараснат с над 10%.

След 14 дни ще се състои подписването на тристранния договор за прехвърляне на дейността на "Градски транспорт" ООД в ЕГГЕД Русе, а до месец се очаква ЕГГЕД Русе да започне да оперира ефективно. Новите тролеи ще бъдат пуснати в експлоатация непосредствено след приключване на всички юридически процедури.

"Много се радвам, че стигнахме до съгласие по всички въпроси, за да предложим на русенци надежден, комфортен и сигурен транспорт, който те заслужават" каза изпълнителният директор на ЕГГЕД БГ Тодор Николов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: