Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Общинският съвет в Две могили отмени решение, върнато от Мария Димова
Автор: Екип Ruse24.bg 11:07 / 29.07.2008Коментари (0)656
©
Общински съвет Две могили отмени незаконосъобразно решение, след като областният управител Мария Димова го върна за ново обсъждане. С Решение от 20 юни Общински съвет Две могили е решил да бъдат продадени на търг два имота - частна общинска собственост. Единият е едноетажна сграда със застроена площ от 70 кв. метра, построена върху общинско дворно място с площ от 165 кв. метра. Другият имот е едноетажна сграда със застроена площ от 63 кв. метра, построена върху общинско дворно място с площ от 205 кв. метра. Имотите са в гр. Две могили в близост до булевард "България", откъм изхода на града в посока село Иваново.

Решението е взето в нарушение на императивната норма на  чл.41, ал.2 във връзка с чл.22, ал.3 от Закона за общинската собственост, се посочва в мотивите на областния управител  за връщане на решението. Разпоредителните сделки с имоти и вещни права се извършват въз основа на пазарни оценки, определени по реда на Закона за общинската собственост. Оценките се одобряват от общинския съвет и не могат да бъдат по-ниски от данъчните. С Решение №142 общинските съветници са упълномощили кмета на Две могили да предприеме необходимите действия за провеждане на търг за продажба на двата имота, след оценяване от лицензиран оценител. Същевременно, към момента на приемане на решението, кметът на общината не е възложил изготвянето на пазарните им оценки. Пазарната оценка следва да е изготвена и представена на вниманието на Общинския съвет към момента на вземане на решение за разпореждане с общински имоти, тъй като началната цена при търг или конкурс е съществен елемент от решението за продажба, се посочва още в мотивите на областния управител.

Във връзка с констатираното нарушение на императивната норма Общински съвет Две могили отмени решението за продажба на двата имота - частна общинска собственост.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Хороскоп за деня
Олиото стигна цената на зехтина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: