Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Обсъждат формирането на нова българска политика за ползване на Дунав
Автор: Екип Ruse24.bg 08:48 / 12.10.2009Коментари (0)265
© Ruse24.bg
Международна конференция DANUBE - Intermodal Logistics Chain / European Inland Shipping Day 2009 ще се проведе днес и утре в Русе. Официалното откриване е в 12.00 часа в х-л "Дунав Плаза". Конференцията е посветена на европейския Ден на речното корабоплаване.

Необходимо е да се формира и формулира нова българска политика или План за Действие за ползване на река Дунав като екологичен, евтин и ефективен транспорт и мерки съдействащи развитието и модернизацията на речния транспорт и речните пристанища (което е главна цел на Конференцията) - естествено в съгласие с целите и препоръките на Европейската програма за развитие на речния транспорт (NAIADES), Проекта PLATINA, и очакваната Европейска целева стратегия за развитие на Дунавския регион.

Eвропейския Ден на речното корабоплаване 2009 ще обсъди актуални аспекти от прилагането на Европейските програми и проекти за речно корабоплаване в региона на река Дунав. Ще бъдат разгледани въпроси свързани с подобряването на навигацията по Европейската речната магистрала Реин-Маин-Дунав ( RIS приложения в т.ч. и в България), превозите река-море Дунав-Черно море, както и транспортните връзки с Волго-Донската речна система на Русия.

Ще бъдат представени и дискутирани теми свързани с развитие и модернизация на речното корабоплаване (например стартирането на ПроектN 18 от TEN-T Проекти) и речните пристанища в региона на Югоизточна Европа (Австрия, Унгария, Сърбия, Румъния, България, Молдова). Необходимоста от модернизация на речния флот (България вече произвежда баржи и тласкачи отговарящи на EU стандартите ), изграждането на нови тримодални терминални (пристанища) за комбинирани превози с участието (в партньорство) на водещи компании (Австрия, Германия, Холандия, Белгия, Русия) също ще бъде обсъдена. Предвидено е провеждането на Кръгла маса относно подобряване на образованието и обучението в областта на речното корабоплаване, речните пристанища и речната логистика.

Подобряване на сътрудничеството между Речните администрации на България и Русия, между речните администрации и сдружения на България и Румъния, както и подписване на Меморандум за създаване на Дунавски Транспортен и Логистичен съвет, са сред приоритетите на конференцията.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: