Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Осигуряват работа на над 700 трайно безработни лица
Автор: Екип Ruse24.bg 10:14 / 25.11.2008Коментари (0)270
©
Комисията по заетост към Областния съвет за регионално развитие днес разглежда и ще класира проекти от област Русе за финансиране по националните програми "От социални помощи към осигуряване на заетост" и "Асистенти на хора с увреждания" /дейност "социален асистент"/ през 2009 г.

От всички класирани от Комисията по заетост проекти 49 по програмата "От социални помощи към осигуряване на заетост" ще бъдат изпратени за окончателно одобрение в Агенцията по заетостта /АЗ/, като резултатите ще станат известни през втората половина на декември. С тях през 2009 г. в осемте общини на областта ще могат да бъдат разкрити 670 работни места, на които постепенно ще бъдат наемани продължително безработни.

Останалите одобрени днес от Комисията по заетостта проекти ще бъдат предлагани за финансиране при наличие на свободен ресурс през цялата 2008 година. /Внесените от ДРСЗ-Русе за разглеждане и класиране от комисията в Русе проекти са общо 51 за 677 работни места./ Според оценката на експертите от ДБТ и ДРСЗ качеството на проектите и тази година е било много високо, което е довело до силната конкуренция между кандидатите.

Както е известно, по програмата с проекти могат да кандидатстват работодатели от всички сектори - държавен, общински, частен, нестопански. Оценката на всички проекти става по утвърдените критерии, като процедурата преминава през пет нива, при всяко от което на проектите се прави съответната оценка - за административно съответствие и допустимост, за съответствие с местните приоритети, за социална значимост и техническа обоснованост, за съответствие с регионалните приоритети и окончателна оценка, която ще извършва АЗ. Безработните жители на областта, обект на програмата, ще бъдат наети в общополезни дейности, дейности с траен характер на територията на частни работодатели, в селскостопански дейности /земеделски производители, кооперации и преработвателни предприятия/.

Внесените от ДРСЗ-Русе за разглеждане и класиране от Комисията по заетостта в Русе проекти "Асистенти на хора с увреждания" /дейност "социален асистент"/ са общо 2. С тях през 2009 г. в две от осемте общини на областта ще могат да бъдат субсидирани 55 работни места по дейността "социален асистент", на които ще бъдат наети безработни. /Включването на работодатели по тази дейност се извършва чрез одобрени проекти на общински администрации./ Наетите по програмата социални асистенти ще обгрижват поне 110 нуждаещи се лица.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: