Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Остават 2 седмици до последния срок за подаване на годишните данъчни декларации
Автор: Екип Ruse24.bg 16:33 / 19.03.2011Коментари (0)529
© Ruse24.bg
Остават 2 седмици до 31 март, когато е последният срок за подаване на годишните данъчни декларации по чл. 92 от ЗКПО. До вчера в офиса на НАП в Русе са приети 3666 от тях , от които над половината - 1841 са подадени по Интернет. Дружествата, които подадат декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък, но не повече от 1000 лв. До тази дата трябва да бъде платен и самият данък. Заедно с декларацията фирмите представят в НАП и годишния си отчет за дейността т. нар. статистически отчет. Фирмите, които не са извършвали дейност през 2010г., подават специална декларация - образец 1010а. Те не подават годишен отчет за дейността. Декларацията за облагане с корпоративни данъци се подава от данъчно задължените лица или от техен упълномощен представител в териториалното поделение на НАП по регистрация. Тя може да се подаде и по пощата с обратна разписка в 17 пощенски станции в Русенска област, където служителите на "Български пощи" издават входящ номер.

Все повече русенски фирми използват Интернет и за плащане на корпоративния си данък. Плащането по този начин изисква дебитна карта, регистрация в системите ePay или eBg и в сайта на НАП - www.nap.bg В неговата рубрика "Плащане" има списък на кодовете за видове плащане, номерата на банковите сметки на НАП и указания за плащането на данъци и осигуровки по електронен път. Препоръчително е русенските бизнесмени да направят тази справка, заради появилите се напоследък измами с фалшиви банкови сметки на приходната агенция. Повече информация, както и помощ за попълване на преводните нареждания, пощенските записи и данъчните декларации може да се получи на нейния информационен телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

Данъчно задължено лице, което не подаде декларация по чл. 92 от Закона за корпоративното подоходно облагане, не я подаде в срок, не посочи или посочи невярни данни и обстоятелства, водещи до определяне на дължимия данък в по-малък размер или до неоснователно намаляване, преотстъпване или освобождаване от данък , се наказва с имуществена санкция в размер от 500 до 3 000 лв. При повторно нарушение имуществената санкция е в размер от 1 000 до 6 000 лв.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Пожари 2024
Космическа надпревара
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: