Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Откриха дискусия по проект "Дунавски регион +"
Автор: Екип Ruse24.bg 13:55 / 30.11.2011Коментари (0)343
©
Дунавската стратегия предоставя една обща рамка за устойчиви действия, които се предприемат в сътрудничество с цел преодоляване на социалните и икономически предизвикателства в Дунавския регион. Но успехът на тази стратегия зависи от неговите жители. Важно е те да припознаят предвидените действия като необходими и като техен общ интерес." Това заяви днес областният управител Стефко Бурджиев при откриването на дискусия по проект "Дунавски региони +" в Русе. Официални гости на форума бяха и председателят на Общински съвет - Русе доц. Пенчев и кметът на Община Русе Пламен Стоилов. В дискусията се включиха представители на местната власт, на бизнеса и на неправителствени организации. 

Проектът е продължение на проект "DONAUREGIONEN", изпълнен от НСОРБ в периода 2006-2008 г. и финансиран по Програма Интеррег ІІІС. В първата фаза участваха 10 организации от Словакия, Германия, Унгария, Румъния, Сърбия и България.

В настоящата фаза са включени още 3 нови страни: Хърватска, Украйна и Молдова.

Проектът се изпълнява на територията 40 NUTS3 района на общо осем държави: Словакия, Унгария, Хърватска, Сърбия, България, Румъния, Молдова и Украйна.

От територията на България са включени осем области (NUTS3): Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Разград и Силистра.

Водещ партньор на проекта е: Министерството на транспорта, строителството и регионалното развитие на Република Словакия.

Партньори по проекта са 19 организации, като осем от тях са публични местни и регионални администрации (Братислава, Търнава, Нитра, Пеща, Войводина, Карас-Северин, Вуковар и Одеса), четири института по териториално планиране (Словакия, Сърбия, Хърватска и Румъния), четири неправителствени организации (Национално сдружение на общините в Република България, Асоциацията за туристическо развитие на Молдова, Агенция за регионално развитие на Одеса, Агенция за регионално развитие на община Пеща, Унгария) и един университет (Одески национален политехнически университет). Продължителността на целия проект е 36 месеца (01.06.2009 - 31.05.2012 г.)

Източник на финансиране: Програма за транснационално сътрудничество в Югоизточна Европа (компонент от цел Европейско териториално сътрудничество). Основната цел: на проекта е интеграция на съществуващите европейски, национални, регионални и местни стратегии за подкрепа на дунавските региони. Крайният резултат е подготовката на Обща стратегия за целия Дунавски регион.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: