ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пет отдела в новата Областна дирекция по безопасност на храните | ||||||
| ||||||
Пет отдела ще работят в новата Областна дирекция по безопасност на храните, заместила досегашната Регионална ветеринарно-медицинска служба. Това стана ясно по време на днешната предсконференция, на която беше представена новата структура. В срещата с медиите участваха областният управител Пламен Стоилов, неговият заместник Иван Григоров, директорът на ОДБХ - Русе д-р Андриан Райков и началниците на част от отделите в нея. ОДБХ е териториалната структура на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ). Тя e компетентният държавен орган по отношение на качеството и безопасността на храните по цялата хранителна верига. Българската агенция по безопасност на храните се ръководи и представлява от изпълнителен директор - д-р Йордан Войнов. При осъществяване на дейността си, той се подпомага от администрация, която е структурирана в Централно управление (ЦУ) и 33 поделения, от които 28 Областни дирекции по безопастност на храните (ОДБХ), център за оценка на риска (ЦОР) и 4 специализирани структури за научноизследователска и лабораторно-диагностична дейност. Петте отдела в ОДБХ - Русе и техните ръководители са: - отдел "Контрол на храните"- началник д-р Георги Дяков - отдел "Здравеопазване и хуманно отношение към животните"- началник д-р Атанас Атанасов - отдел "Растителна защита"- началник Мирослав Ефтенов - отдел "Контрол на продукти за растителна защита и торове"- началник Йордан Маринов - отдел "Финансово-стопанска дейност"- началник Татяна Георгиева. ОДБХ осъществява официалния контрол върху: 1. фитосанитарната дейност; 2. продуктите за растителна защита, торовете, подобрителите на почвата, биологично активните вещества и хранителните субстрати; 3. ветеринарномедицинската дейност, идентификацията, здравеопазването и хуманното отношение към животните; 4.ефективен контрол във връзка здравеопазването на животните. 5. ветеринарномедицинските продукти (ВМП); 6. дезинфекцията, дезинсекцията, дератизацията и девастацията; 7.суровините и храните, с изключение на бутилираните натурални минерални, изворни и трапезни води; 8.единен и ефективен контрол по цялата хранителна верига и защита здравето на потребителите. 9. страничните животински продукти, непредназначени за консумация от човека, и продуктите, получени от тях; 10. фуражите; 11. генетично модифицираните организми (ГМО), продукти, съдържащи, състоящи се или произведени от ГМО; 12. материалите и предметите, предназначени за контакт с храни; 13. съответствието на качеството на пресните плодове и зеленчуци със стандартите на Европейския съюз. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета
ЗА НАС:
За контакти:
тел.: 0886 49 49 24
novini@ruse24.bg
©2008 - CurrentCopyrightYear Медия груп 24 ООД. Ruse24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Ruse24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Ruse24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Статистика: