Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пет пътни инцидента през почивните дни
Автор: Екип Ruse24.bg 13:47 / 06.05.2008Коментари (0)241
За периода от 30 април до 5 май на територията на Русенски региона са били регистрирани 5 пътно-транспортни произшествия, при които 4-ма са пострадали тежко, а 3-ма са леко ранени.

На 1 май 2008 г., около 13.20 часа в Русе на бул. "Христо Ботев" е станала катастрофа в участък от пътя, който е в ремонт и с временна организация на движението. Товарен автомобил КРАЗ, управляван от Н.И./30 г./ от Глоджево, блъска преминаващ през участъка от платното, където се полага асфалт, пешеходката С.С. на 34 г. от Семерджиево. Жената е пострадала с фрактура и контузни рани по краката. Настанена е в Ортопедия на МБАЛ, без опасност за живота. Причините за ПТП се изясняват. Произшествието е посетено от екип на Пътна полиция и дознател.
Предишната вечер, на 30 април, около 17.10 часа в същия район на бул. "Христо Ботев" е тежко ранен мъж, участвал в ремонта на пътя. Н.С. /64 г./ от гр. Сливен, е бил блъснат от "Ситроен Ксантия", управляван от П.М. /25 г./ от Русе. В резултат на удара 64-годишният е пострадал с фрактура на черепа и лява подбедрица. Настанен е в ИХО на МБАЛ, с опасност за живота. Причините за ПТП се изясняват, предполага се, че най-вероятно става въпрос за движение с несъобразена скорост от страна на водача на автомобила и липса на временна организация на движението при участък от пътя в ремонт.
Образувано е дознание по случая.

На 2 май около 22 часа в гр. Мартен па бул. "България" "Фолксваген Пасат"управляван от А.Б. на 19 г., блъска велосипедиста И.С. /14 г./ при маневра завой наляво. В резултат на удара момчето е пострадало с контузия на коляното. След медицински преглед е било освободено за домашно лечение. След изясняване на причините за пътния инцидент служителите на Пътна полиция са посочили - отнемане на предимство от страна на водача на автомобила.

На 4 май, около 00.40 часа, на пътя Русе - Кубрат, в района на 14-ти км, лек автомобил "Форд Фиеста" с русенска регистрация, управляван от А.С. на 49 г. от Русе, блъска престояващ вдясно на пътя лек автомобил "Дайхатсу" с русенска регистрация, управляван от Г.И. /20 г./ и намиращите се пред него хора - пешеходци - момиче на 17 г. и 23-годишен мъж. В резултат на удара са пострадали тежко двамата пешеходци. Момичето е с травми на ставата на дясно коляно и на лицето, а мъжът с фрактура на коляно. Водачът на престояващия автомобил Г.И. също е пострадал, получил е контузни рани на главата. Екипът от Пътна полиция, който бил изпратен на мястото за изясняване на инцидента, е установил, че водачът на форда е употребил алкохол - 1.76 промила е била пробата.
Образувано е дознание за изясняване на причините за ПТП.

На 4 май около 23.55 часа на главния път Русе - Бяла, в района на 8.500 км, в посока към Русе лек автомобил "Рено Клио", собственост и управляван от В.Д. 30 г., напуска платното за движение вляво, преобръща се на дясната си страна и се блъска в дърво. В резултат на инцидента водачът е пострадал с контузия на главата. След медицински преглед е бил освободен за домашно лечение. При пробата за алкохол служителите на реда са ме измерили концентрация 1.41 промила. Като причина за ПТП полицаите посочват - движение с несъобразена скорост и употреба на алкохол.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: