Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов: Русе трябва да бъде социално отговорна община
Автор: Екип Ruse24.bg 09:14 / 20.10.2011Коментари (1)1159
©
Винаги съм считал, че Русе трябва да бъде социално отговорна община. Какво имам предвид? Във всяко едно общество хората стоят в основата на развитието и промените - с техните капацитет, опит, знания и таланти, с начина си на мислене и работа.

Образованието, спортът, културата оформят личността, разширяват кръгозора и каляват характера. Младите хора в община Русе, които се развиват сега, трябва да имат всички необходими условия да усъвършенстват заложбите и знанията си. Това ще има даде несъмнено предимство за по-високи доходи в настъпващата икономика на знанието, където новите технологии и високата информираност стават доминиращи в индустриите. Водени от това разбиране, ние сме заложили в управленската ни програма важни промени в сферата на спорта, образованието и развитието на културата в града. Стремежът ни е да станем първата община в България, в която целодневното обучение ще дава възможност за индивидуален подход към всеки ученик, а на родителите - спокойствие, че за децата им се полагат професионални грижи. 

Този път минава и през специални мерки за повишаване на авторитета и статуса на учителите в обществото. Прагматично ще подходим и по въпроса, свързан с кадрите, необходими за икономиката - в училищата да се извършва обучение по онези специалности, които бизнесът търси. Няма да забравим и спорта, който формира силни личности и здрави характери.
Младите имат нужда от разнообразие, силни емоции и активен живот. Когато няма какво да задоволи тези техни потебности, те прибягват до алкохол, наркотици, а в най-безобидния случай - висят постоянно в Интернет. И те не са виновни за това.

Ние, възрастните трябва да създадем всички условия, от които децата ни имат нужда - модерни спортни площадки, спортни школи, възможности за участия в състезания и разнообразни извънкласни занимания. Ние, русенци, имаме състезателен дух - да го впрегнем в положителна посока!

Хората се раждат равни и затова стремежът на всеки политик трябва да е свързан със създаването на равни условия за и равен достъп до качествено образование, включително и за деца със специфични образователни потребности и от различни етнически групи. Достъпна среда чрез инфраструктурни промени, кухни и пунктове за детско хранене, включително в отдалечени и периферни райони в общината, специални социални програми за здравно подпомагане и включване - хората в неравностойно положение трябва да имат своите светли, модерни и уютни места, където да се срещат и общуват. Това е моето разбиране и затова съм поставил задачи на моя екип да пишат и работят по създаване на работещи проекти, които да ни помогнат по пътя към постигането на по-висока социална справедливост.

Напоследък се говори колко бездуховни и материални са станали хората. За мен е по-важно какво можем да променим, за да спрем и обърнем този процес. Всеки, независимо от възрастта, трябва да има възможности за изява и развитие на заложбите си в сферата на културата и изкуството. Разчитам, че културата ще възроди нашия град!

Здравите, образованите и духовно богати хората са основният фактор за успех. Това са моите разбирания и моят стремеж. Ето защо за да можем да постигнем повече в нашият град, е необходимо всички заедно да обединим усилията си и да работим за възраждането на Русе. Нека поставим началото на 23-ти октомври!

 


Още по темата: общо новини по темата: 165
15.10.2012 »
05.11.2011 »
02.11.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
30.10.2011 »
предишна страница [ 1/28 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
тържествените обещания и надувки на "драгите" другарите от БКП,ДС и т.н.,дето не са изпуснали гушата народна от 9.9.44г. .....мдаааа,знае се.Както се вижда на снимките крепостничеството е доволно,кефи се-все пак с поредния висш другар го щраковат,айде де!:-) Същото като по веремето на БКП...и как да е друфго-същите другарчета-наследничета са. Па и тия крепостници по снимките все лиси,все бели глави,майно льо...ясно е дереджето отдавна...
Коментарите са на публикуващите ги. Ruse24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Природни стихии
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Русенци във facebook
RSS за новините
Статистика: