Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Пламен Стоилов се отчете за последния месец
Автор: Екип Ruse24.bg 16:42 / 03.07.2013Коментари (0)747
©
Кметът на Община Русе Пламен Стоилов свика пресконференция, на която отчете резултатите от работата на кметския екип и общинската администрация през отминалия месец. Той припомни, че през юни беше подписан договорът за довършването на Спортната зала в Русе. Документът беше парафиран в изпълнение на решение №420 от 27.12.2012г. на Общински съвет - Русе. Според него срокът за въвеждане на сградата в експлоатация е 28.02.2015г. 

"Вярвам в частния партньор", каза Стоилов, визирайки "МОЛ РУСЕ ИНВЕСТ" ООД. Кметът припомни за поетия от предходното правителство ангажимент за отпускането на още общо 15 млн.лв от държавния бюджет за довършване на спортното съоръжение и изрази надежда, че той ще бъде изпълнен от новия кабинет.

"Това ще бъде един от въпросите, които ще представя на вниманието на новия областен управител и депутатите на срещата с тях, която ще инициирам", заяви още Стоилов.

Друг акцент в пресконференцията беше подписаният преди два дни в столицата договор с Фонд "Социална закрила". С него се осигурява финансиране на социалната услуга "Обществена трапезария" за 99 потребители за периода от 1.08.2013г. до 31.12.2013г. Финансовата подкрепа по спечеления проект е на стойност 25 987,50лв. 

Кметът Пламен Стоилов уточни, че заделените за това в общинския бюджет средства ще се използват за разширяването на дейността на социалния патронаж, който вече ще обслужва нуждаещи се и от кварталите Средна кула, Долапите и от с. Басарбово.

На срещата с медиите Стоилов припомни и за подписаното споразумение с 11 риболовни сдружение, дружества и еднолични търговци. Целите, които си поставят партньорите по него са:опазване на рибното богатство в езерото "Липник"; увеличаване на рибните масиви в езерото "Липник"; поддържане на хигиената в околността на езерото; създаване на условия за туризъм и отдих в района на езерото; постигане на сътрудничество и взаимопомощ между Община Русе и клубовете по спортен риболов и магазините за риболовни принадлежности. Кметът каза, че в близките дни ще се извърши зарибяване на езерото в лесопарка "Липник" с 1 400 шарана, с тегло от 800 до 1 200 гр.

Що се отнася до искана от Община Русе собственост върху терена на Лесопарка и Западен парк "Приста" от държавата, кметът уточни, че оценките на двата имота изтичат за втори път и че процедурата продължава да се бави, което възпрепятства благоустрояването на районите с общински средства. 

Стоилов информира още представителите на медиите, че преди няколко дни експерти от Световната банка са извършили инспекция на изграждането на ново детско заведение в кв. "Чародейка". То се строи по проекта на Община Русе "СВЕТИЛНИК - Социално включване чрез единодействие на терапевти и институции за леснодостъпни нови интегрирани консултации". Темпото на работата по проекта е било високо оценено и това ще даде възможност на Общината да кандидатства за финансирането на още един подобен проект.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
Пожари 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: