Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Русе
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Институции
Криминални
Бизнес
Други
Подготвят "Арена Русе" за изборния ден
©
В ход е подготовката на многофункционалната спортна зала "Арена Русе" за приемането на протоколите от секционните избирателни комисии и отчитането на изборните резултати от предстоящия вот за народни представители тази неделя. Районната избирателна комисия /РИК/ ще отчита резултатите в "Арена Русе“.

Мястото е за предпочитане, защото на последните няколко избори там организацията е на много високо ниво и чакането от страна на СИК за предаване на документите и бюлетините на РИК е сведено до минимум.

Очаква се протоколите от секциите за гласуване да започнат да идват в "Арена Русе“ около час след края на изборния ден. По закон гласуването приключва в 20 ч., освен ако няма опашки пред секциите. Заради възможността за гласуване с хартиени бюлетини и необходимостта от броене и на машинните гласове, първоначалната обработка на резултатите от секциите ще отнеме повече време.

По-рано днес областният управител Драгомир Драганов заедно с главния секретар на администрацията Ирена Тодорова и председателя на РИК Милена Хинкова съставиха детайлна план-схема за движение в залата. Предприемат се всички възможни мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Разпределени са и функциите между компетентните институции. Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Драгомир Драганов и Ирена Тодорова заедно с останалите институции, ангажирани по подготовката на вота уточниха последните подробности по организацията. По думите на Драганов е създадена отлична организация и няма предпоставки както за проблеми в изборния ден, така и при отчитането на резултатите. Драганов за пореден път увери, че се предприемат и всички необходими мерки за превенция на купения и корпоративен вот.

По последни данни на ЦИК броят на избирателите в областта е 198 570, като тази цифра също не е окончателна, тъй като в изборния ден е възможно вписване на избиратели, имащи право да гласуват.

Очаквано най-много избиратели има в най-голямата община – Русе, а най-малко в Ценово. Броят на гласоподавателите в Русе е 141 777 души, а в Ценово – 4223. Избирателите по общини са както следва: в Борово – 4742, в Бяла – 11 081, във Ветово – 12 141, в Две могили – 7491, в Иваново – 7133, а в Сливо поле – 9982.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парашутисти паднаха край Ботевград
Зима 2024/2025 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Русе и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@ruse24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: